Antena Meniu Search
x

Salonul arhitecturii de turtă dulce

Mulţi suedezi sunt pasionaţi de căsuţele de turtă dulce şi au făcut din construirea lor o artă în toată puterea cuvântului

Vezi și

Mulţi suedezi sunt pasionaţi de căsuţele de turtă dulce şi au făcut din construirea lor o artă în toată puterea cuvântului.

Concursul căsuţelor de turtă dulce are loc, înaintea Crăciunului, de mai bine de douăzeci de ani. Organizatorii acceptă înscrierea oricui, de la copii de şcoală până la brutari şi patiseri amatori sau profesionişti, dar şi arhitecţi sau decoratori de meserie. Anul acesta, victoria i-a revenit unei specialiste în restaurarea caselor adevărate. Ea a muncit din greu pentru a realiza macheta unui rezervor de gaz, monument istoric, de la periferia capitalei.

Alţi concurenţi au reprodus, şi ei, clădiri reale dar cei mai mulţi şi mai ales copiii au dat frâu liber imaginaţiei, cu gândul la căsuţele de turtă-dulce din basme. Juriul a inclus un brutar cu experienţă şi câţiva critici de arhitectură. Unii vizitatori îi invidiază pe membrii juriului dar se pare că nu au motive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Salonul arhitecturii de turtă dulce