Antena Meniu Search
x

Săptămână grea pentru Trump! Mai multe marşuri de protest sunt anunţate înainte de învestitură. PLANUL pus la cale de staruri de la Hollywood

Mai multe marşuri de protest sunt anunţate pentru săptămâna viitoare, înainte de ceremonia de învestitură a preşedintelui-ales Donald Trump, care va avea loc pe 20 ianuarie, la Washington.

Mai multe marşuri de protest sunt anunţate pentru săptămâna viitoare, înainte de ceremonia de  învestitură a preşedintelui-ales Donald Trump, care va avea loc pe 20 ianuarie, la Washington.

Staruri de la Hollywood plănuiesc un marş anti-Trump la New York

Actorul Mark Ruffalo, cineastul Michael Moore, primarul newyorkez Bill de Blasio şi alte vedete intenţionează să organizeze un marş anti-Trump la New York, înainte de ceremonia de învestire a politicianului republican în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Organizatorii acestui eveniment se aşteaptă ca la acel marş să participe câteva mii de newyorkezi. Marşul de protest beneficiază de susţinerea mai multor organizaţii, inclusiv Greenpeace şi mişcarea activistă MoveOn.

Pe acelaşi subiect

Protestul se doreşte un punct de pornire în coalizarea unei opoziţii faţă de politicile promovate de Donald Trump şi de sprijinire a oraşelor americane care vor dori să îşi implementeze propriile politici în domenii precum imigraţie, încălzirea globală, asigurări medicale, drepturile angajaţilor şi alte chestiuni.

”Transmitem un mesaj către Washington, prin care anunţăm că vom lupta, la fiecare pas, împotriva discriminării şi a altor politici dăunătoare, azi, mâine şi în fiecare zi”, a declarat actorul Mark Ruffalo.

Protestatarii vor demonstra în faţa unei clădiri emblematice newyorkeze deţinută de Donald Trump - Trump International Hotel and Tower. Acea clădire se află la o distanţă de aproximativ o jumătate de kilometru faţă de Trump Tower, reşedinţa preşedintelui-ales al Statelor Unite.

”Oamenii speranţei” dau startul unei săptămâni de proteste anti-Trump la Washington

Activişti pentru drepturi civice au lansat sâmbătă, la Washington, o săptămână de proteste, înaintea învestirii lui Donald Trump, printr-un marş şi promit să continue să lupte pentru egalitate şi dreptate în timpul viitoarei administraţii.

Aproximativ 2.000 de protestatari, majoritatea afroamericani, au participat la marş.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Scandând ”fără dreptate nu va fi pace” şi conduşi de reverendul Al Sharpton, ei au mărşăluit prin Parcul National Mall către Memorialul Martin Luther King Jr., situat la aproximativ trei kilometri de treptele Capitoliului, pe care Trump va depune jurământul vineri.

Vorbitori au denunţat, înainte de marş, promisiuni ale lui Trump, în faţa unor participanţi care au înfruntat o burniţă şi frigul pentru a-şi exprima susţinerea faţă de drepturile minorităţilor şi Obamacare, o lege-far a preşedintelui Barack Obama, pe care viitorul preşedinte a promis să o abroge.

”Suntem uniţi, nu ca oameni ai urii, ci ca oameni ai speranţei”, a declarat Charley Hames Jr., preşedintele filialei din Oakland, în California, a Reţelei Naţionale de Acţiune a lui Sharpton. ”Noi credem că acest marş este primul dintre multe altele care vor urma.

”Vom mărşălui până când îngheaţă iadul, iar atunci când va îngheţa noi vom mărşălui pe gheaţă”, a declarat Cornell William Brooks, directorul executiv al Asociaţiei Naţionale pentru Progresul Persoanelor de Culoare (NAACP).

Marşul Femeilor la Washington​

Cântăreaţa americană Madonna a anunţat joi că va participa la un marş al femeilor din Statelor Unite, care vor protesta la Washington pe 21 ianuarie, la o zi după învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte.

Marşul Femeilor din Washington va coincide cu prima zi în care Donald Trump va fi în mod oficial preşedinte al Statelor Unite.

Actriţa America Ferrera, protagonista serialului ”Ugly Betty”, care a sprijinit-o pe democrata Hillary Clinton, va contribui la organizarea acestui marş de protest. Printre alte vedete care vor participa la eveniment se numără actriţele Amy Schumer, Scarlett Johansson, Frances McDormand. Cântăreţele Katy Perry, Cher şi Zendaya vor participa, de asemenea, la eveniment. Printre alte vedete care au confirmat că vor participa la marşul din Washington se află trei dintre protagonistele serialului ”Orange Is The New Black” - Uzo Aduba, Lea DeLaria şi Diane Guerrero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Săptămână grea pentru Trump! Mai multe marşuri de protest sunt anunţate înainte de învestitură. PLANUL pus la cale de staruri de la Hollywood