Antena Meniu Search
x

Sarah Ferguson, nora Reginei Marii Britanii, a experimentat viaţa de om al străzii la Bucureşti (Video)

Ducesa de York, Sarah Ferguson, are amintiri de neşters din ţara noastră. Nora Reginei Marii Britanii a experimentat viaţa de om al străzii la Bucureşti: a dormit în gară şi a căutat prin tomberoane. Fosta soţie a Prinţului Andrew a vorbit într-o emisiune radio despre experimentul social petrecut cu ani în urmă. Ce nu va putea uita niciodată? Omenia pe care i-a arătat-o un adolescent aflat în aceeaşi situaţie.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 23:19

Vezi și
  • Sarah Ferguson a filmat un documentar în România.
  • Nora Reginei Marii Britanii, impresionată de omenia arătată de un copil din gară.

Scriitoare, producător de film, dar mai ales militant pentru drepturile copiilor şi al oamenilor defavorizaţi, Sarah Ferguson şi-a dedicat viaţa ajutorării celor neajutoraţi. În România a fost de cel puţin trei ori până în 2008. 

Calitatea oamenilor a impresionat-o cel mai mult. Ducesa a participat la un experiment social şi a stat alături de cei fără adăpost pentru câteva nopţi. Pe stradă, ducesa a luat lecţii de supravieţuire de la un adolescent. 

Sarah Ferguson, Ducesa de York: Nu voi uita asta niciodată. M-am întâlnit în gară cu un copil minunat de 15 ani care mi-a spus: "Nu îţi face griji! Vino cu mine!". Am fost atât de recunoscătoare când am găsit cutii de carton pentru că m-au ajutat să mă încălzesc pe timpul nopţii. 

Băiatul a învăţat-o să caute în tomberoane pentru a supravieţui. Tot în România a cunoscut şi o fetiţă de 12 ani care i-a fost ca propria fiică. 

Sarah Ferguson, Ducesa de York: Mai era o fată, Romana, care venise în România şi pe care el o striga Romana. Şi ea a fost alături de mine. Avea doar 12 ani şi era la pubertate. Şi i-am întrebat: "Ce o să faceţi?" Iar el mi-a spus: "Nu-ţi face griji! 

Sarah are două fete, Beatrice şi Eugenie. 

În 2008, cele trei au regizat împreună un documentar filmat în România şi Turcia despre orfelinatele din cele două ţări şi acum coordonează mai multe organizaţii caritabile. 

Una dintre ele, care protejează copiii orfani, a fost înfiinţată chiar în 1993, la scurt timp după despărţirea de Prinţul Andrew. Cei doi s-au căsătorit în 1986 şi, deşi divorţaţi, rămân foarte apropiaţi şi pot fi văzuţi împreună la numeroase evenimente mondene. Anul acesta, cei doi şi-au petrecut chiar şi pandemia împreună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Sarah Ferguson, nora Reginei Marii Britanii, a experimentat viaţa de om al străzii la Bucureşti (Video)