Antena Meniu Search
x

Video Sărbătoare la Phenian. Nord-coreeni au aniversat 80 de ani de la naşterea fostului lider Kim Jong-Il

Spectacol la Phenian. Nord-coreenii au aniversat 80 de ani de la naşterea fostului lider Kim Jong-Il cu muzică, dans şi un foc spectaculos de artificii.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 15:04

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Sărbătoarea a început încă de la primele ore ale zilei, când, în pofida temperaturilor scăzute, oamenii s-au înghesuit să depună flori la statuile gigantice ale foştilor conducători.  

Supranumită „țara sfântă a revoluției” de presa de stat, Samjiyon se află lângă granița cu China și Muntele Paektu, muntele sfânt unde familia lui Kim își revendică rădăcinile. Kim Jong-un a căutat să transforme orașul într-un nod economic masiv, prin construirea de noi apartamente, hoteluri, o stațiune de schi și facilități comerciale, culturale și medicale.

Tânărul lider a participat la ceremoniile ţinute în cinstea tatălui său lângă muntele unde acesta s-a născut. Kim Jong-il a fost conducătorul Coreei de Nord din 1994 şi până în 2011. La venirea liderului Kim Jong Un, oamenii au început să aplaude frenetic.

Aceste sărbători oferă prilejul unor mari expoziţii florale, dansuri colective şi editoriale elogioase în mass-media de stat, menite, potrivit experţilor, să întărească loialitatea faţă de putere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Sărbătoare la Phenian. Nord-coreeni au aniversat 80 de ani de la naşterea fostului lider Kim Jong-Il