Antena Meniu Search
x

Sărbătoarea florilor de cireș în Japonia

Japonezii simt, acum, că a venit într-adevăr primăvara, deoarece la Tokio au înflorit cireşii.Evenimentul este o sărbătoare tradiţională în Japonia şi mii de oameni ies, cu această ocazie, în parcuri pentru a se bucura de frumuseţea şi parfumul florilor de cireş

Vezi și

 Delicatele flori de cireş s-ar dori, poate, admirate în linişte şi reculegere, dar, în parcurile din Tokio, ambianţa de sfârşit de săptămână este cu totul alta.

Aglomeraţia şi însufleţirea sunt la cote maxime, deoarece niciun japonez nu poate rămâne acasă când ştie că au înflorit cireşii. Oamenii profită de spectacolul florilor iar mulţi vin chiar în familie sau cu prietenii, la un picnic sub pomii parfumaţi.

Înflorirea cireşilor reprezintă, prin tradiţie, venirea primăverii, dar, în acelaşi timp, şi un nou început în toate privinţele. Anul şcolar şi cel economic se deschid în această perioadă aşa că ivirea florilor de cireş poate fi un moment de bilanţ şi lansare de planuri ambiţioase.

Sau, pur şi simplu, de odihnă şi refacere după iarnă, care, cel puţin anul acesta, a fost foarte geroasă. La Tokio, cireşii rămân, de obicei, în floare între şapte şi zece zile. Apoi viaţa revine la normal iar japonezii îşi reiau activităţile obişnuite, uneori cu gândul la următoarea sărbătoare a florilor roz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Sărbătoarea florilor de cireș în Japonia