Antena Meniu Search
x

Sărut celebru de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, recreat la New York

O celebră fotografie realizată la New York acum 70 de ani a devenit simbolică pentru bucuria victoriei din cel de-Al Doilea Război Mondial

Vezi și

O celebră fotografie realizată la New York acum 70 de ani a devenit simbolică pentru bucuria victoriei din cel de-Al Doilea Război Mondial

La 14 august 1945, Times Square era invadat de mulţimea care sărbătorea capitularea Japoniei şi încheierea războiului în Asia. Printre oamenii care-şi exprimau în fel şi chip bucuria se aflau un marinar şi prietena sa, infirmieră. Sărutul lor surprins de un fotograf inspirat a devenit cunoscut în toată lumea, deşi pe atunci nu exista internet iar televiziunea era abia la primii paşi. După 70 de ani, îndrăgostiţii de toate vârstele au fost invitaţi să reconstituie, tot în Times Square, celebrul sărut.

Sute de perechi tinere sau mai puţin tinere au răspuns cu entuziasm invitaţiei. Organizatorii au înălţat în piaţă o statuie imensă care reproduce fotografia din 1945 iar evenimentul a început solemn, cu imnul american.

Vedetele ceremoniei au fost doi veterani de război care s-au căsătorit chiar în august 1945 şi au rămas, de atunci, împreună.

Fotograful de acum 70 de ani nu a reţinut numele celor doi îndrăgostiţi. Identitatea lor rămâne necunoscută deşi, de-a lungul timpului, numeroase persoane au pretins că sunt cele reprezentate în imagine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Sărut celebru de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, recreat la New York