Antena Meniu Search
x

Cutremur devastator în Albania. Şase oameni au murit iar 300 au fost răniţi

Şase oameni au murit iar 300 au fost răniţi după ce Albania a fost lovită de cel mai puternic cutremur din ultimele decenii. Seismul a avut magnitudinea 6.4 iar epicentrul s-a situat la 30 de kilometri de Tirana.

de Redactia Observator

la 26.11.2019, 14:50

Vezi și

Şase oameni au murit iar 300 au fost răniţi după ce Albania a fost lovită de cel mai puternic cutremur din ultimele decenii. Seismul a avut magnitudinea 6.4 iar epicentrul s-a situat la 30 de kilometri de Tirana.

Cel mai afectat este oraşul Durres, acolo unde mai multe clădiri s-au prăbuşit iar sute de sute de oameni au rămas blocaţi sub dărmâturi.

Autorităţile de la Tirana au activat mecanismul european de ajutor iar România a anunţat că va trimite două avioane cu salvatori şi o echipă de căutare pentru lua parte la operaţiuni.

Au fost scene înfiorătoare surprinse la scurt timp de la producerea seismului. În imagini se poate vedea momentul în care mai mulţi bărbaţi încearcă să scoată un copil de sub dărâmături.

Era ora locală 4 dimineaţa când Albania a fost zguduită de cel mai puternic cutremur din ultimele decenii. Cu o adâncime de 20 de kilometri, seismul a avut o magnitudine de 6.4.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urma seismului mai multe persoane au murit iar sute au fost rănite. O bătrânâ din Durres şi-a dat viaţa pentru a-şi salva nepotul. S-a pus scut peste el în clipa în care blocul în care se aflau s-a prăbuşit.

Potrivit presei străine mai multe clădiri au fost puse la pământ în Durres iar armata a fost mobilizată pentru a scoate victimele de sub dărâmături. La operaţiune iau parte şi civili.

Coşmarul pare însă să nu se fi terminat pentru albanezi. Seismul a fost urmat de zeci de replici, unele dintre ele cu magnitudinea de peste 5 grade. Iar mişcările telurice au fost resimţite şi în ţările vecine.

Cutremurul s-a resimţit şi în Grecia, în zona Katerini, în Pieria, în Kavalna, în Salonic. De asemenea, acest cutremur din Albania a fost urmat de un cutremur în Grecia, în zona Patras. Vorbim de 4 grade pe scara Richter.

În luna septembrie, 70 de oameni au fost răniţi iar aproximativ 500 de case au fost avariate în Albania, după un alt cutremur puternic, cu magnitudine de 5.6 pe scara Richter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cutremur devastator în Albania. Şase oameni au murit iar 300 au fost răniţi