Antena Meniu Search
x

Șase palestinieni au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate, săpând un tunel. Cinci fac parte din gruparea Jihadul Islamic

Șase militanți palestinieni au evadat luni dintr-o închisoare israeliană de înaltă securitate, Gilboa din nordul Israelului. Premierul Naftali Bennett a calificat incidentul drept unul ”grav”.

De Redactia Observator la 06.09.2021, 14:09
Vezi și

Șase prizonieri palestinieni considerați periculoși au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate, săpând un tunel. Cinci dintre ei fac parte din gruparea Jihadul Islamic iar unul este un fost comandant al unui grup armat afiliat Fatah, a declarat Serviciul Penitenciarelor din ţară. Poliția israeliană și armata au declanșat o operațiune amplă de căutare: au fost mobilizați 100 de polițiști, drone și elicoptere. Evadații au săpat o gaură în podeaua toaletei din celulă pentru a accesa tunele formate la construcția închisorii.

Penitenciarul, situat la aproximativ 4 km de granița cu Cisiordania ocupată, este una dintre închisorile cel mai bine păzite din Israel. Patru dintre bărbații evadați erau condamnați pe viață. Mai multe facțiuni palestiniene s-au bucurat să audă de evadare. "Această mare victorie dovedește din nou că voința și hotărârea soldaților noștri curajoși din închisorile inamicului nu pot fi înfrânte", a spus Fawzi Barhoum, un purtător de cuvânt al grupului militant islamist Hamas.

Guvernul a subliniat că acesta [este un incident grav care necesită un efort general al forțelor de securitate” pentru a găsi evadații. Poliția crede că fugarii ar putea încerca să ajungă în Cisiordania sau frontiera iordaniană la aproximativ 14 km spre est. Unul dintre evadați a fost identificat ca Zakaria Zubeidi, fost comandant al brigăzilor islamiste Al Aqsa Fatah din orașul Jenin din Cisiordania. Acestea se află la originea unor atacuri teoriste împotriva israelienilor în timpul revoltei palestiniene din 2000-2005.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Șase palestinieni au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate, săpând un tunel. Cinci fac parte din gruparea Jihadul Islamic