Antena Meniu Search
x

Sase romani, arestati in Italia pentru o frauda de milioane de euro

Sase romani, banuiti ca fac parte dintr-un clan mafiot din Timisoara, au fost arestati in Italia pentru o frauda de milioane de euro. Ajutati de complici italieni si germani, ei cumparau masini de lux pe care apoi le declarau furate.

Vezi și

In realitate insa, bolizii erau trimisi in Germania pentru reinmatriculare. Apoi, scosi, din nou, la vanzare. Masinile scumpe si petrecerile fara masura sunt, se pare, favoritele membrilor clanului Carpaci. Faima lor a trecut granita.

In Italia, au intrat in vizorul politiei pentru trafic de bolizi de lux. In orasul Lucca, oamenii legii i-au filmat pe romani intr-un Ferrari argintiu. Dupa o urmarire de mare viteza, politistii italieni i-au tras pe dreapta si i-au arestat. Scena s-a repetat si in cazul altor membri ai gruparii, prinsi la volanul unui Maserati. Si ei au ajuns in mainile politistilor.

Potrivit anchetatorilor, romanii au pus la cale afacerea murdara alaturi de colaboratori italieni si nemti. Cumparau masinile in leasing, insa nu le plateau, ci le declarau furate. In timp ce ei incasau asigurarea, trimiteau automobilele in Germania, unde erau reinmatriculate. De acolo, erau vandute, inclusiv in Romania. Potrivit investigatorilor italieni, cam 300 de bolizi, intre care Porsche, Ferrari, Lamborghini sau Rolls Royce, au fost tinta retelei. Insa afacerea traficantilor "a facut pana" cand politistii au intrat pe fir.

Dintre suspectii arestati de politia italiana, sase sunt romani, cu varstele intre 20 si 36 de ani. Anchetatorii spun ca au legaturi cu clanul Carpaci, din Timisoara.

Membrii clanului, despre care se spune ca ar detine milioane de euro, sunt implicati in numeroase scandaluri imobiliare si afaceri dubioase. Au fost adusi in repetate randuri si in fata instantei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Sase romani, arestati in Italia pentru o frauda de milioane de euro