SCANDAL DE PROPORŢII în SUA: Donald Trump, înregistrat în timp ce face remarci vulgare despre femei. "În noaptea asta, milioane de americani se confruntă cu momentul adevărului” (VIDEO)

Publicat: 08.10.2016, 09:19.
Actualizat: 08.10.2016, 09:24

Alegeri prezidenţiale SUA. Candidatul republican la preşedinţie, Donald Trump, se află în mijlocul unui scandal de proporţii, după ce presa a publica o înregistrare din 2005 cu el, în care se laudă, în termeni vulgari, că a întreţinut relaţii sexuale cu o femeie măritată, a cărei identitate nu este precizată, dar şi că a pipăit multe alte femei, spunând “când eşti un star, te lasă să o faci”, relatează Reuters.

Alegeri prezidenţiale SUA. Candidatul republican la preşedinţie, Donald Trump, se află în mijlocul unui scandal de proporţii, după ce presa a publica o înregistrare din 2005 cu el, în care se laudă, în termeni vulgari, că a întreţinut relaţii sexuale cu o femeie măritată, a cărei identitate nu este precizată, dar şi că a pipăit multe alte femei, spunând “când eşti un star, te lasă să o faci”, relatează Reuters.

Alegeri prezidenţiale SUA. În discuţia înregistrată, Trump, care avea microfon, discuta într-un autocar cu Billy Bush, gazda show-ului “Access Hollywood”, înainte de a filma un material pentru emisiune.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Am încercat să fac sex cu ea. Era căsătorită. I-am făcut avansuri (…), dar nu am ajuns nicăieri”, a spus Trump în clip.

Alegeri prezidenţiale SUA. El a vorbit şi despre atracţia sa pentru femei frumoase: “Încep pur şi simplu să le pup”. “Iar când eşti vedetă, te lasă (…). Poţi să le faci orice”, a adăugat el.

Reacţia lui Trump nu a întârziat

Alegeri prezidenţiale SUA. Într-o declaraţie scurtă, Trump a descris înregistrarea drept “laudă de vestiar, o conversaţie privată care a avut loc în urmă cu mulţi ani”. El a dat asigurări că declaraţiile "nu reflectă cine sunt". "Am spus că am greşit şi îmi cer scuze", a adăugat politicianul.

Alegeri prezidenţiale SUA. Trump, care a evocat în campanie infidelităţile preşedintelui Bill Clinton pentru a o discredita pe rivala sa republicană, Hillary, a insistat: “Bill Clinton mi-a spus lucruri mult mai rele pe terenul de golf –nici măcar pe aproape. Îmi cer scuze dacă cineva a fost ofensat”.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Access Hoollywood” a confirmat existenţa clipului, spunând că l-a descoperit în arhiva sa.

Reacţii dure după apariţia înregistrării

Alegeri prezidenţiale SUA. Numeroşi lideri republicani au criticat remarcile, publicate iniţial de Washington Post şi care scad şi mai mult popularitatea lui Trump în rândul femeilor, deja destul scăzută, cu numai o lună înainte de alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.

Alegeri prezidenţiale SUA. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, s-a declarat “scârbit” de comentarii şi a anunţat că nu va mai participa la un miting electoral în Wisconsin alături de el, aşa cum era programat.

Alegeri prezidenţiale SUA. “Sper că Trump va trata această situaţie cu seriozitatea pe care o merită şi lucrează pentru a demonstra ţării că are un respect mai mare pentru femei decât sugerează acest clip”, se arată într-un comunicat al lui Ryan.

Alegeri prezidenţiale SUA. Preşedintele Comitetului Naţional Republican, Reince Preibus, a atras atenţia că “nicio femeie nu ar trebui descrisă în aceşti termeni sau să se vorbească despre ea astfel. Niciodată”.

Alegeri prezidenţiale SUA. Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a insistat că aceste comentarii sunt “dezgustătoare” şi că Trump “trebuie să îşi ceară scuze direct femeilor şi fetelor de peste tot”.

Alegeri prezidenţiale SUA. Jason Chaffez, congresman de Utah, a declarat pentru CNN că îşi retrage susţinerea pentru Trump, pentru că nu şi-ar putea privi fiica de 15 ani în ochi în caz contrar.

Alegeri prezidenţiale SUA. De asemenea, guvernatorul republican de Utah, Gary Herbert, a anunţat pe Twitter că nu va mai vota pentru Trump. “În această noaptea (vineri – n.r.), milioane de americani se confruntă cu momentul adevărului”, a spus Herbert.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.