Antena Meniu Search
x

Scandal la vârful armatei ucrainene. Zelenski vrea să-l înlocuiască pe Reznikov care a cumpărat 233.000 de jachete militare cu 20 de milioane de dolari

Război în Ucraina. Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, ar urma să fie demis "curând" de preşedintele Volodimir Zelensk. Informaţia a fost publicată de Ukrainska Pravda, care citează surse guvernamentele de la Kiev.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 16:22

Scandal la vârful armatei ucrainene. Zelenski vrea să-l înlocuiască pe Reznikov care a cumpărat 233.000 de jachete militare cu 20 de milioane de dolari
- Getty Images

Potrivit aceloraşi surse, locul lui Reznikov va fi luat de Rustem Umerov, actualul şef al Fondului Proprietatea din Ucraina. Reznikov ar urma să fie numit ambasadorul Ucrainei în Anglia, susţine un parlamentar ucrainean.

Scandal uriaş de corupţie chiar la vârful armatei

Deşi la o primă vedere ar părea o avansare, eventuala demitere a lui Reznikov are în spate două scandaluri uriaşe de corupţie petrecute în ultimul an. În cel mai recent dintre acestea, ar fi vorba despre corupţie la nivel înalt. Potrivit KyivPost, totul ar fi pornit de la achiziţionarea unor echipamente de iarnă pentru armata ucraineană, mai exact jachete groase pentru militarii de front.

Contractul a fost semnat cu o firmă din Turcia care să livreze aceste jachete. Doar că preţul unei singure jachete s-a triplat pe drumul dintre Turcia şi Ucraina. Preţul cu care o singură "unitate" a ieşit de poarta fabricii cu preţul de 29 de dolari, iar în Ucraina a costat 86 de dolari. Mai exact spus, pentru 233.000 de jachete de iarnă Ucraina a ajuns să plătească nu mai puţin de 20 de milioane de dolari.

În ianuarie, un scandal asemănător a dus la demisia unuia dintre consilierii lui Zelenski, a adjunctului lui Reznikov şi a procurorului general-adjunct al Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Scandal la vârful armatei ucrainene. Zelenski vrea să-l înlocuiască pe Reznikov care a cumpărat 233.000 de jachete militare cu 20 de milioane de dolari