Antena Meniu Search
x

Scenă bizară la Congresul Partidului Comunist din China. Fostul președinte, vizibil slăbit, a fost luat pe sus de lângă Xi Jinping

Fostul preşedinte Hu Jintao a fost escortat spre ieşire sâmbătă, în timpul ceremoniei de închidere a congresului Partidului Comunist, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 14:34

Vezi și

Părând slăbit, bărbatul în vârstă de 79 de ani, care a fost preşedintele Chinei între 2003 şi 2013 a fost îndemnat de angajaţi să se ridice de pe locul pe care se afla, aflat alături de cel al lui Xi Jinping, în primul rând al Palatului Poporului.

Mai întâi reticent, el pare să aibă o discuţie în contradictoriu înainte de a fi apucat de braţ de un angajat care îl conduce spre ieşire. Hu Jintao are un ultim scurt schimb de cuvinte cu Xi Jinping şi premierul Li Keqiang, pe care îl loveşte amical pe umăr.

Această ieşire neobişnuită din scenă a fostului preşedinte nu a fost nici explicată, nici semnalată de media de stat din China. Hu Jintao a surprins la deschiderea congresului duminica trecută, părând îmbătrânit şi cu părul complet alb.

Xi Jinping, în vârstă de 69 de ani, ar urma să obţină în acest weekend un al treilea mandat de secretar general al partidului, ceea ce îi asigură un al treilea mandat de preşedinte în martie anul viitor.

Noul Comitet central, un fel de parlament al partidului cu circa 200 de membri, a fost ales sâmbătă la puţin timp după ora 11.00 (03.00 GMT), potrivit agenţiei oficiale Xinhua, care nu a dezvăluit până acum compoziţia sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Scenă bizară la Congresul Partidului Comunist din China. Fostul președinte, vizibil slăbit, a fost luat pe sus de lângă Xi Jinping