Antena Meniu Search
x

Video Scene halucinante in Israel. Oamenii au continuat să danseze și să cânte după busculada care a ucis 44 de oameni

O zi de sărbătoare s-a terminat cu o tragedie în Israel. Cel puţin 44 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi după ce oamenii s-au călcat în picioare într-un moment de panică. Socant este că oamenii au continuat să danseze și să cânte și după tragedie.

de Redactia Observator

la 30.04.2021, 19:54

Vezi și

Peste 100.000 de pelerini ultra-ortodocşi s-au adunat pe Muntele Meron pentru a sărbători prin muzică, dans şi focuri de tabără sărbătoarea Lag Baomer. Primele informații au sugerat că o structură metalică s-a prăbușit, ceea ce ar fi declanșat busculada uriașă. Însă surse din poliție au spus pentru ziarul Haaretz că totul a început după ce unii participanți au alunecat pe niște trepte, ceea ce a provocat căderea în lanț a zeci de persoane.  A urmat o îmbulzeală fără precedent, iar oamenii s-au călcat în picioare în încercarea de a părăsi cât mai rapid zona. 

Mai șocant este că festivitățile s-au reluat pe Muntele Meron după ce a avut loc busculada cu zeci de morți și răniți. Presa a publicat imagini cu pelerinii care cântă și dansează după tragedie, relatează AP. 

A fost unul dintre cele mai letale dezastre civile din istoria țării. Totul a început când un număr mare de oameni s-au strâns pe un pasaj îngust de tip tunel în timpul evenimentului, potrivit martorilor și înregistrărilor. Oamenii au început să cadă unul peste celălalt aproape de capătul pasarelei, în timp ce coborau scări metalice alunecoase, au spus martorii.

Aceasta este prima adunare religioasă majoră care a avut loc legal după ce Israelul a ridicat aproape toate restricțiile legate de pandemie. Lag BaOmer atrage în fiecare an zeci de mii de oameni, majoritatea evrei ultra-ortodocși, pentru a-l onora pe rabinul Shimon Bar Yochai, un înțelept și mistic din secolul al II-lea care este îngropat acolo. Mulțimi mari de oameni aprind în mod tradițional focuri, se roagă și dansează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Scene halucinante in Israel. Oamenii au continuat să danseze și să cânte după busculada care a ucis 44 de oameni