Antena Meniu Search
x

Schema prin care o bandă de români a furat peste 100.000 de euro de la bătrâni, în Italia. Tehnica era mereu aceeaşi

Trei români acuzaţi că fac parte dintr-o bandă care a furat zeci de mii de euro de la bătrâni, în Italia, au fost condamnaţi, ieri, la aproape 10 ani de închisoare. Într-un an, ar fi sustras din conturile oamenilor peste 100.000 de euro, potrivit publicaţiei Ancona Today.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 12:37

Schema prin care o bandă de români a furat peste 100.000 de euro de la bătrâni, în Italia. Tehnica era mereu aceeaşi - anconatoday.it

Tehnica folosită de hoţi pentru a le goli bătrânilor conturile bancare a fost mereu aceeaşi, bine stabilită. Victimele erau abordate în timp ce se aflau la bancomate, pentru a face retrageri. Cu scuza că ar fi scăpat pe jos o bancnotă, se prefăceau că o returnează, dar în realitate era doar un truc prin care intrau în posesia cardului din bancomat, pe care îl schimbau cu un altul anterior furat. Într-un an, ar fi sustras peste 100.000 de euro.

Procesul împotriva membrilor acestei bande de români, arestați în august 2022, a început acum, iar ieri, trei dintre ei au fost condamnați într-un proces scurt. Judecătorul Alberto Pallucchini a decis pedepsele: 2 ani și 8 luni pentru un român de 45 de ani, 3 ani pentru un român de 39 de ani și 4 ani pentru un român de 61 de ani. Cei trei inculpați, reprezentați de avocatul Marco Flavio Torelli, sunt în arest preventiv în închisoare de zece luni. 

Toți trei sunt acuzați de furt calificat, primire de bunuri furate și folosire necorespunzătoare și falsificare a instrumentelor de plată, altele decât numerarul. S-a obţinut extrădarea din România pentru ca aceştia să fie judecaţi în Italia, restul așteaptând încă extrădarea.

Victimele românilor: italieni cu vârste între 59 şi 89 de ani

Carabinierii i-au identificat pe români, după ce au mai primit mai multe plângeri de la victimele care s-au trezit cu conturile golite. Investigațiile au fost efectuate în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021 și au stabilit că banda românilor este responsabilă pentru 20 de atacuri, comise nu numai la Ancona, ci și în provincie, la Macerata, Bologna, Rimini, Ferrara, Forlì - Cesena, Chieti, Livorno, Verona, Novara și Fermo. Victimele sunt persoane cu vârste cuprinse între 59 și 89 de ani, iar suma furată este impresionantă, de peste 100.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Schema prin care o bandă de români a furat peste 100.000 de euro de la bătrâni, în Italia. Tehnica era mereu aceeaşi