Antena Meniu Search
x

Video Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat pe scenă, la New York. În trecut, liderul suprem al Iranului îl condamnase la moarte pentru "blasfemie"

Scriitorul Salman Rushdie, care a primit multe ameninţări cu moartea după ce a scris „Versetele satanice”, a fost atacat pe scenă, în statul New York, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 12.08.2022, 21:12

Vezi și

Scriitorul Salman Rushdie, câştigător premiului Booker, vorbea la un eveniment al instituţiei Chautauqua când a avut loc incidentul. Martorii spun că au văzut un bărbat alergând pe scenă, lovindu-l cu pumnii sau înjunghiindu-l pe Rushdie. Un videoclip postat online arată participanţii care se năpustesc pe scenă imediat după incident.

Salman Rushdie, un scriitor înconjurat de controverse

Salman Rushdie, care a câştigat Booker Prize cu „Midnight's Children” (Copiii din miez de noapte), este cunoscut mai bine pentru „The Satanic Verses” (Versetele satanice) din 1988. Cartea, văzută ca o blasfemie de mulţi musulmani, a stârnit proteste după care liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ruhollah Khomeini, l-a condamnat pe autor la moarte, relatează news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat pe scenă, la New York. În trecut, liderul suprem al Iranului îl condamnase la moarte pentru "blasfemie"