Antena Meniu Search
x

Secretarul de stat John Kerry, cu piciorul fracturat, în drum spre Boston de la Geneva

Secretarul de stat american, John Kerry, a plecat luni de la Geneva spre Boston la bordul unui avion militar medical, repatriat din cauza unei fracturi a femurului drept într-un accident de bicicletă

Secretarul de stat american, John Kerry, a plecat luni de la Geneva spre Boston la bordul unui avion militar medical, repatriat din cauza unei fracturi a femurului drept într-un accident de bicicletă

"Sunt deosebit de recunoscător poliției și echipelor medicale remarcabile de la Geneva și Scionzier, adevărați profesioniști", a declarat John Kerry, într-un mesaj scris în franceză pe Twitter în momentul decolării avionului său luni după-amiază.

Absența sa forțată de pe scena internațională pentru o durată care depinde de tratament ridică întrebări în legătură cu modul în care va fi afectată participarea sa la multiplele dosare ale diplomației americane.

John Kerry era așteptat la sfârșitul zilei la Boston, a precizat la Washington purtătorul de cuvânt a Departamentului de Stat, John Kirby.

Accidentul s-a produs duminică dimineață în apropierea localității Scionzier, nu departe de frontiera franco-elvețiană. John Kerry a primit imediat îngrijiri medicale din partea serviciilor franceze de prim-ajutor care l-au transferat la Spitalul universitar din Geneva. El se pregătea să urce cu bicicleta prin trecătoarea Colombičre, etapă consacrată a Turului Franței.

Ministrul american a fost condus luni cu elicopterul de la spital la aeroport, iar autoritățile elvețiene au mascat cu autocare avionul militar pentru ca jurnaliștii să nu poată vedea transferul acestuia.

În vârstă de 71 de ani, John Kerry este un sportiv desăvârșit și își ia cu el bicicleta profesionistă în nenumăratele sale călătorii.

Neobositul șef al diplomației americane, care străbate globul de peste doi ani, se afla la Geneva la sfârșitul săptămânii trecute pentru a se întâlni încă o dată cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, în speranța de a încheia până la 30 iunie un acord istoric privind programul nuclear al Teheranului.

"A considerat rezonabil să rămână în cursul nopții (duminică spre luni) la spital sub observație", a explicat duminică John Kirby, subliniind că secretarul de stat "nu și-a pierdut deloc cunoștința", "este binedispus" și "activ".

El a putut astfel să discute cu președintele Barack Obama.

De asemenea, luni dimineață John Kerry a vorbit la telefon cu omologul său francez, Laurent Fabius, au informat surse de la Paris.

Departamentul de Stat nu a putut oferi precizări în legătură cu programul secretarului de stat american, aflat probabil în convalescență în următoarele săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Secretarul de stat John Kerry, cu piciorul fracturat, în drum spre Boston de la Geneva