Antena Meniu Search
x

Video Secţia ATI a spitalului Clinic din Mureş, închisă după ce 5 pacienţi au murit. Conducerea unităţii a fost cea care a anunţat Ministerul Sănătăţii

Un focar de infecţii intraspitaliceşti la Spitalul Clinic Judeţean Mureş a dus, în ultimele zile la moartea a cinci pacienţi, a anunţat, ieri, secretarul de stat din Ministerul Săntăţii, Adina Pistol.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.10.2022, 12:07

Vezi și

Şase pacienţi din secţia de Terapie Intensivă au fost infectaţi, în total, cu bacterii rezistente la antibiotice. Unul singur a supravieţuit. Conducerea spitalului a fost aceea care a anunţat ministerul, iar de joi toate internările la Terapie Intensivă au fost sistate.

Spitalul va trece prin mai multe proceduri de dezinfecţie, iar toţi pacienţii vor fi testaţi suplimentar pentru a se stabili dacă sunt purtători de bacterii. Potrivit ministerului, secţia de Terapie Intensivă funcţiona în baza unei autorizaţii provizorii, iar condiţiile nu erau unele optime.

Pacienţii care au murit în urma infecţiilor erau în stare gravă, trecând prin mai multe intervenţii invazive înainte de deces. Secretarul de stat a precizat, totuşi, că apreciază faptul că spitalul nu a ascuns cazurile şi a îndemnat şi alte unităţi spitaliceşti să raporteze imediat astfel de infecţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri externe » Secţia ATI a spitalului Clinic din Mureş, închisă după ce 5 pacienţi au murit. Conducerea unităţii a fost cea care a anunţat Ministerul Sănătăţii