Antena Meniu Search
x

Semnul că Moscova se teme de contraofensiva ucraineană. Ruşii au construit un imens sistem de tranşee, în aşteptarea mişcării Kievului

Vladimir Putin încearcă să oprească din faşă contraofensiva Ucrainei şi a ordonat un bombardament puternic. Doi oameni au fost ucişi, iar 40 răniţi. Moscova susţine că loviturile au ţintit depozite de arme şi fabrici de muniţii. La rândul lor, soldaţii lui Zelenski au efectuat operaţiuni de sabotaj pe teritoriul rus, soldate inclusiv cu deraierea unui tren. Iar pe frontul din Bahmut, armata ucraineană a reuşit să-i alunge pe inamici, deşi situaţia rămâne extrem de dificilă. 

de Redactia Observator

la 02.05.2023, 08:08

Vezi și

Ruşii au lansat 18 rachete către mai multe regiuni ucrainene. 15 dintre ele au fost interceptate, dar restul au lovit oraşul Pavlograd. Doi oameni au fost ucişi şi 40 răniţi, iar 19 blocuri şi 25 de case au fost distruse sau avariate.

Volodimir Zelenski, preşedinte Ucraina: Rachetele teroriştilor au lăsat fără viaţă doi oameni, doi tineri. Condoleanţe familiilor. Alţi 40 de oameni - femei, copii şi bărbaţi - au primit îngrijiri medicale pentru răni şi traumatisme.

Ministerul rus al Apărării spune că au fost însă vizate ţinte militare. Atacurile sunt un semn că Moscova se teme de contraofensiva ucraineană, care ar putea fi lansată după 15 mai. În aşteptarea mişcării Kievului, ruşii au construit un imens sistem de tranşee în regiunile ocupate din Ucraina, inclusiv în nordul Peninsulei Crimeea, spun serviciile de informaţii britanice.

Acte de sabotaj în Rusia

Partizanii continuă actele de sabotaj în Rusia. Un tren încărcat cu combustibil a deraiat în regiunea Bryansk după ce şinele au fost aruncate în aer. În altă parte, liniile de curent electric au fost puse la pământ. 

Acţiunile îngreunează şi mai mult aprovizionarea trupelor de pe front. De altfel, şeful grupării Wagner a ameninţat cu retragerea din Bahmut, dacă nu va primi rapid muniţie din partea Kremlinului. Afectat de numărul mare de victime, Papa Francisc a intervenit pentru încheierea conflictului.

Papa Francisc: Toată lumea este interesată de drumul către pace. Sunt dispus să fac tot ce trebuie făcut. Există o misiune în curs acum, dar încă nu este publică.

Suveranul Pontif spune că s-a implicat şi în repatrierea copiilor ucraineni răpiţi de ruşi din teritoriile cucerite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Semnul că Moscova se teme de contraofensiva ucraineană. Ruşii au construit un imens sistem de tranşee, în aşteptarea mişcării Kievului