Antena Meniu Search
x

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a, adus în Londra cu un avion care a fost folosit pentru a livra arme pentru Ucraina

Avionul care va transporta sicriul reginei la Londra a fost folosit pentru a livra arme și ajutoare pentru Ucraina, dar și pentru a evacua oameni din Afganistan, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 17:35

Regina Elisabeta a II-a, adusă în Londra cu un avion care a fost folosit pentru a livra arme pentru Ucraina - Profimedia

Sicriul reginei urmează să fie transportat cu avionul din Scoția la Londra în cursul zilei de marți. Mareșalul-șef al aviației britanice, Sir Mike Wigston, a declarat că avionul C-17 Globemaster al Forțelor Aeriene Regale care va transporta sicriul a fost folosit în trecut pentru a evacua oameni din Afganistan și pentru a transporta ajutoare umanitare și arme pentru Ucraina în urma invaziei Rusiei.

Avionul care va transporta sicriul reginei, folosit pentru a livra arme pentru Ucraina

„Este un C-17 Globemaster, care este avionul nostru strategic, dar cu această ocazie foarte tristă va transporta sicriul Majestății Sale de la Edinburgh la RAF Northolt. După cum vă puteți imagina, o sarcină unică ca aceasta are nevoie de planificare și am lucrat îndeaproape cu Palatul pentru a le îndeplini dorințele, este o zi în care am sperat clar că nu va veni niciodată”, a spus el pentru Sky News.

Peste 5.000 de rachete antitanc NLAW fabricate în Irlanda de Nord, sisteme de rachete cu lansare multiplă cu rază lungă de acțiune și sisteme de artilerie, inclusiv tunuri autopropulsate de 155 mm, se numără printre armele care, în general, sunt duse în țările vecine Ucrainei pentru ca ucrainenii să intre în posesia lor și să le folosească pe front.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Sicriul Reginei Elisabeta a II-a, adus în Londra cu un avion care a fost folosit pentru a livra arme pentru Ucraina