Antena Meniu Search
x

Silvio Berlusconi are leucemie cronică şi infecţie pulmonară, face chimioterapie. Anunţul medicilor

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost diagnosticat cu leucemie cronică. Fostul premier al Italiei, în vârstă de 86 de ani, se confruntă cu mai multe complicații ale bolii sale şi, în prezent, este la terapie intensivă într-un spital din Milano. Acum se află într-o stare stabilă, dar în trecut  politicianul a avut probleme foarte grave cu inima. În 2016, Berlusconi a suferit o operaţie pe cord deschis.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 18:18

Silvio Berlusconi are leucemie cronică şi infecţie pulmonară
Silvio Berlusconi - Profimedia

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi suferă de o leucemie cronică şi de o infecţie pulmonară, au anunţat joi medicii care îl tratează, la o zi după ce afost internat la terapie intensivă pentru dificultăţi respiratorii. Berlusconi "este la ora actuală la terapie intensivă pentru tratarea unei infecţii pulmonare". Această infecţie se înscrie în cadrul unei "leucemii mielomonocitare cronice de care el suferă de o perioadă de timp", precizează medicii într-un comunicat.

Silvio Berlusconi a început deja să facă chimioterapie "pentru limitarea efectelor negative ale bolii". Fostul premier este în stare stabilă şi alert, a petrecut "o noapte liniștită", a declarat unul dintre medicii săi, citat de La Repubblica.

Azi a fost vizitat de copiii săi, Pier Silvio, Marina și Luigi, și de fratele său Paolo. I-a fost alături şi partenera sa din ultimii doi ani, Marta Fascina (33 de ani), membră a partidului Forza Italia. 

Silvio Berlusconi a fost internat miercuri dimineaţa la spitalul San Raffaele din Milano. Fostul şef al guvernului italian se confruntă cu probleme de sănătate de mai mulţi ani.

În aprilie 2021, el a fost spitalizat mai mult de trei săptămâni, pentru "sechele (cauzate) de COVID-19" pe care l-a contractat în septembrie 2020. Silvio Berlusconi suferise o operaţie dificilă pe cord deschis în 2016, apoi o operaţie pentru ocluzie intestinală, în primăvara lui 2019

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Silvio Berlusconi are leucemie cronică şi infecţie pulmonară, face chimioterapie. Anunţul medicilor