Antena Meniu Search
x

Simulare de lupta impotriva terorismului nuclear din Japonia

O simulare foarte realista a dovedit ca fortele nipone de securitate sunt gata sa intervina cu succes in cazul unui asemenea pericol

Vezi și

Exercitiul, la care au participat 150 de luptatori, s-a desfasurat chiar la Fukuhima. Cativa politisti si angajati de la TEPCO au jucat rolul teroristilor, o sarcina foarte neplacuta, mai ales cand au avut de-a face cu cainii de atac.

Acesta a fost prima simulare de lupta impotriva terorismului nuclear din Japonia. Scenariul nu a lasat nimic la voia intamplarii: asa-zisii raufacatori au atacat atat pe uscat cat si pe mare, sub binecunoscutul steag al piratilor.

De fiecare data, luptatorii Antitero au intervenit la timp si i-au capturat pe adversari. In final, ei au primit felicitari din partea autoritatilor.

Dar acest exercitiu nu-i linisteste pe japonezii de rand, care au alte motive de ingrijorare. Compania TEPCO este, in continuare, criticata pentru deficientele tehnice care pot agrava consecintele accidentului de la Fukushima. Sistemul de racire al reactoarelor avariate s-a defectat de doua ori in ultimul timp, iar o mare cantitate de apa contaminata cu radiatii s-a scurs in Ocean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Simulare de lupta impotriva terorismului nuclear din Japonia