Antena Meniu Search
x

Sinai: Un avion cu 224 de oameni la bord s-a prăbuşit.TOŢI pasagerii au murit. ISIS susţine că a doborât avionul

La bordul avionului se aflau 217 pasageri, în mare parte turişti ruşi şi şapte membri ai echipajului. Potrivit unui oficial egiptean, aeronava este complet distrusă şi toţi pasagerii şi membrii ai echipajului sunt probabil morţi. Un alt oficial a anunţat că se aud voci dintr-o secţiune a avionului, existând astfel posibilitatea unor supravieţuitori

La bordul avionului se aflau 217 pasageri, în mare parte turişti ruşi şi şapte membri ai echipajului. Potrivit unui oficial egiptean, aeronava este complet distrusă şi toţi pasagerii şi membrii ai echipajului sunt probabil morţi. Un alt oficial a anunţat că se aud voci dintr-o secţiune a avionului, existând astfel posibilitatea unor supravieţuitori

UPDATE 19:00  ISIS susţine că a doborât avionul rusesc. "Soldaţii califatului au reuşit să doboare un avion rus în Sinai," scrie AFP, citând declaraţia Statului Islamic care a circulat pe reţelele sociale.

Revendicările potrivit cărora avionul ar fi fost doborât de terorişti "nu pot fi considerate exacte", a declarat ministrul rus al transporturilor, Maxim Sokolov - Interfax.

______________________________________

UPDATE 16:25 Toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A321-200 aparținând companiei ruse Metrojet (cunoscută și sub numele de Kogalâmavia), care s-a prăbușit sâmbătă dimineața în peninsula egipteană Sinai, și-au pierdut viața, au confirmat guvernul egiptean și ambasada Rusiei la Cairo, transmit agențiile internaționale de presă.

____________________________________________________________________________

UPDATE 14:10 Echipele de salvare egiptene care au sosit la locul prăbușirii avionului Airbus-321 al companiei aviatice ruse "Kogalâmavia" au reușit să scoată de sub resturile aparatului trupurile a cel puțin 100 de oameni

"Am extras cel puțin 100 de trupuri neînsuflețite, celelalte continuă să se afle în epavă".

La bordul avionului civil rus prăbușit în peninsula Sinai din Egipt se aflau 63 de bărbați, 138 de femei și 17 copii cu vârste de la 2 la 17 ani. Potrivit mass-media locale, până la această oră nu au putut fi găsiți supraviețuitori.

__________________________________________________________________________________

Surse din securitatea egipteană au declarat că nu există niciun indiciu ca avionul să fi fost doborât sau aruncat în aer. Reuters transmite că un număr de cadavre, inclusiv copii, au fost scoase din rămăşiţele avionului. „Văd acum o scenă tragică. Mulţi morţi la pământ, iar alţii au murit încă pe scaunele lor, prinşi cu centurile de siguranţă. Avionul a fost rupt în două, o mică parte din coadă a ars, iar o parte mai mare s-a prăbuşit peste o stâncă. S-au scos cel puţin 100 de cadavre, restul fiind încă înăuntru“, a declarat o sursă pentru Reuters. 

Avionul s-a prăbuşit într-o zonă montană în centrul Sinai, iar condiţiile meteorologice nefavorabile au complicat intervenţia echipelor de salvare, a adăugat oficialul pentru Reuters. Eventualii supravieţuitori şi cadavrele vor fi transportaţi pe cale aeriană la Cairo, potrivit oficialului aflat la faţa locului.  

Potrivit presei agiptene, cel puţin 45 de ambulanţe au fost trimise la locul prăbuşirii. Aviaţia Civilă a Egiptului a confirmat că resturile avionului rusesc prăbuşit au fost descoperite în regiunea Hassana, la sud de Arish, în Sinai. 

Avionul zbura la o altitudine de 9.400 de metri atunci când a dispărut de pe ecranele radarelor. Avionul Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea de la Marea Roşie Sharm el-Sheikh, şi se ducea spre oraşul rusesc Sankt Petersburg, informează BBC. 

Avionul este deţinut de compania rusă Kogalimavia, care foloseşte şi denumirea Metrojet.

Aceeaşi companie aeriană rusă a mai avut un accident în urmă cu patru ani Compania aeriană Kogalimavia/Metrojet a mai avut un incident şi în urmă cu patru ani.

Pe 1 ianuarie 2011, un incendiu a izbucnit la unul dintre motoarele unui Tupolev Tu-154B-2, înainte de decolare. Avionul avea 116 pasageri la bord şi 8 membri ai echipajului şi opera pe ruta Surgut-Moscova. Acesta a fost evacuat cu doar câteva secunde înainte ca flăcările să cuprindă fuselajul.

Trei oameni au fost ucişi atunci, alţi 43 de pasageri fiindă răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Sinai: Un avion cu 224 de oameni la bord s-a prăbuşit.TOŢI pasagerii au murit. ISIS susţine că a doborât avionul