Antena Meniu Search
x

Războiul din Siria se complică. Țara a devenit teren de luptă pentru statele vecine

Războiul din Siria s-a complicat şi mai mult după ce un avion militar israelian a fost doborât de apărarea antiaeriană a regimului de la Damasc.

Vezi și

Războiul din Siria s-a complicat şi mai mult după ce un avion militar israelian a fost doborât de apărarea antiaeriană a regimului de la Damasc.

Aviaţia israeliană a ripostat prin noi atacuri asupra unor obiective ale armatei siriene, dar şi ale forţelor iraniene care susţin regimul.

În acest timp, tot pe teritoriul sirian, Turcia îşi continuă ofensiva împotriva luptătorilor kurzi. Dar aceştia opun rezistenţă, iar trupele turce au pierdut, ieri, 11 militari şi un elicopter.

Deşi Statul Islamic a fost învins aproape total, iar ultimele teritorii controlate de rebeli sunt bombardate fără cruţare, Siria devine tot mai mult teren de luptă pentru statele vecine.

În nord-estul ţării, Turcia îşi continuă ofensiva împotriva kurzilor dar a înregistrat cele mai grele pierderi, într-un interval de 24 de ore, de la debutul operaţiunii.

Preşedintele turc a recunoscut că luptătorii kurzi au doborât un elicopter al armatei sale.

Cei doi piloţi ai elicopterului şi-au pierdut viaţa, iar alţi nouă militari turci au fost ucişi în luptele de la sol.

Lucrurile se complică insă pe frontul sirian.

Un F-16 al fortelor israeliene a fost doborat în spațiul aerian controlat de Damasc. Cei doi piloţi s-au catapultat, dar unul dintre ei este grav rănit.

Guvernul israelian nu confirmă că avionul a fost doborât de sirieni dar premierul Benyamin Netanyahu a lansat un sever avertisment atât Siriei, cât şi Iranului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ca represalii, avioanele israeliene au atacat opt obiective militare siriene şi patru ale forţelor iraniene din Siria. Între timp, Netanyahu a discutat, prin telefon, cu secretarul de stat american şi cu preşedintele rus Vladimir Putin, care i-a cerut să evite o nouă confruntare în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Războiul din Siria se complică. Țara a devenit teren de luptă pentru statele vecine