Antena Meniu Search
x

Siria: Cel puțin 52 de civili au fost uciși în raiduri ale coaliției antijihadiste asupra unui sat

Cel puțin 52 de civili au fost uciși în raiduri aeriene ale coaliției anti-jihadiste asupra unui sat din nordul Siriei, a anunțat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)

Cel puțin 52 de civili au fost uciși în raiduri aeriene ale coaliției anti-jihadiste asupra unui sat din nordul Siriei, a anunțat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)

"Raiduri ale coaliției, desfășurate vineri asupra satului Birmhale, în provincia Alep, au făcut 52 de morți", a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Printre victime se numără 7 copii, în timp ce alte 13 persoane sunt date dispărute, prinse sub dărâmături, a adăugat Rahman.

Potrivit lui Rahman, milițiile kurde și rebeli luptă împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI) la circa 2 km de Birmhale. Însă satul "este locuit doar de civili". "Nu există aici poziții ale SI, nu există confruntări", a spus directorul OSDO, subliniind că "niciun singur combatant al SI nu a fost ucis în raiduri asupra Bermhale", dar că în alte raiduri care au avut loc ceva mai departe au fost ucis șapte jihadiști.

O coaliție internațională inițiată de SUA și din care fac parte țări arabe desfășoară, de la sfârșitul lui septembrie, raiduri în Siria împotriva pozițiilor jihadiștilor din SI. Țări europene participă la operațiunile acestei coaliții în Irak.

Aceste bombardamente le-au permis combatanților kurzi și rebelilor sirieni să recucerească orașul Kobane, aflat la frontiera cu Turcia, după săptămâni de lupte cu jihadiștii. Cu toate acestea, Pentagonul a recunoscut în aprilie că SI "și-a menținut în linii mari influența" în Siria, în pofida loviturilor aeriene.

Potrivit OSDO, 66 de civili au fost uciși în raiduri în Siria anterior celui din Berhmale. În total, OSDO, cu sediul în Marea Britanie și care beneficiază de o vastă rețea de surse în toată Siria, estimează că atacurile coaliției au ucis peste 2.000 de oameni, dintre care 1.922 jihadiști ai SI.

Declanșat în martie 2011 de manifestațiile pașnice împotriva regimului de la Damasc, reprimate în mod sângeros, conflictul sirian a degenerat într-un complex război civil cu alianțe schimbătoare. Mai mult de 220.000 de persoane au fost ucise în patru ani și aproape 10 milioane de sirieni au luat calea exodului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Siria: Cel puțin 52 de civili au fost uciși în raiduri ale coaliției antijihadiste asupra unui sat