Antena Meniu Search
x

Situație dramatică în Germania, din cauza pandemiei Covid. Angela Merkel îndeamnă la vaccinare și cere restricții mai dure

Situația coronavirusului din Germania este dramatică, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, care a cerut un efort pentru a distribui mai rapid vaccinurile de rapel și a făcut apel la cei sceptici față de vaccinare să se răzgândească.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 15:19

Situație dramatică în Germania, din cauza pandemiei Covid. Angela Merkel îndeamnă la vaccinare și cere restricții mai dure - Hepta

Germania a raportat miercuri 52.826 de noi infecții - un salt de o treime față de săptămâna trecută și un alt record zilnic, în timp ce 294 de persoane au murit, ducând totalul la 98.274, conform Reuters.

„Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă doză de vaccin", a declarat Merkel, la un congres al primarilor de orașe germane: „oricine se vaccinează se protejează pe sine și pe ceilalți. Și dacă se vaccinează suficient de mulți oameni, este calea de ieșire din pandemie".

Doar 68% dintre locuitorii celei mai populate țări europene sunt complet vaccinați - mai puțin decât media din Europa de Vest.

Angela Merkel cere restricții mai dure în Germania

Angela Merkel, care guvernează în calitate de interimar în timpul negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliție după alegerile din septembrie, a declarat că este nevoie de un efort național pentru a începe distribuirea în masă a vaccinurilor de rapel.

De asemenea, ea a făcut apel la liderii federali și regionali care se întâlnesc joi pentru a introduce o măsură care să ducă la restricții mai stricte în funcție de numărul de persoane infectate care ajung la spital într-o săptămână. Germania are suficiente doze pentru o campanie de rapel, a declarat ministrul sănătății Jens Spahn. Cei care negociază pentru a forma următorul guvern doresc să oblige persoanele care folosesc transportul public sau care merg la serviciu să prezinte un test COVID-19 negativ, o dovadă de vindecare sau de vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Situație dramatică în Germania, din cauza pandemiei Covid. Angela Merkel îndeamnă la vaccinare și cere restricții mai dure