Antena Meniu Search
x

Situatie dramatica in Ungaria! Sute de romani sunt blocati intre nameti

Sute de romani sunt blocati la aceasta ora in vestul Ungariei. Au ramas cu autocarele intre nameti si cer disperati ajutorul. Autoritatile maghiare au declarat deja stare de urgenta in tara din cauza viscolului si ninsorii.

Vezi și
In frig si in vifor sunt sute de romani. Pe toti vremea rea i-a surprins pe soselele din Ungaria. Mai exact, pe autostrazile M1 si M7, unde sase autocare au fost oprite de nameti. Nameti care ajung, in unele locuri, la peste un metru inaltime.

Guvernul ungar a decretat stare de urgenta in tara, din cauza intemperiilor. Autoritatile au mobilizat vehicule pe senile, inclusiv tancuri, pentru operatiunile de salvare. Sunt 77 de localitati care NU au curent electric si mii de oameni sunt blocati pe autostrazi si sosele. Si Ministerul roman de Externe monitorizeaza situatia pentru a afla cat mai multe date despre conationalii aflati in dificultate. Numarul apelurilor telefonice primite de Ambasada Romaniei din Budapesta creste de la o ora la alta. Iarna s-a instalat cu forta inca de ieri in Ungaria. In apropiere de lacul Balaton, doi romani au fost raniti in urma unei ciocniri in lant in care au fost implicate 40 de masini. Accidentul s-a produs tot pe fondul ninsorii abundente si a poleiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Situatie dramatica in Ungaria! Sute de romani sunt blocati intre nameti