Antena Meniu Search
x

Video Situaţie tensionată în Germania, după ce Gazprom a tăiat gazul. Berlinul susține că aprovizionarea e asigurată

Germania a indicat vineri că aprovizionarea cu gaze este asigurată, în pofida deciziei gigantului rus Gazprom de a prelungi oprirea gazoductului Nord Stream, care a sporit temerile privind o penurie de gaze la iarnă, potrivit France Presse.

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 22:11

țevi de gaz Nord Stream 1
Situaţie tensionată în Germania, după ce Gazprom a tăiat gazul. Berlinul susține că aprovizionarea e asigurată - Profimedia Images

"Situaţia pe piaţa gazelor este tensionată, dar securitatea aprovizionării este garantată", a afirmat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Economiei într-un comunicat.

Fără a comenta anunţul Gazprom, purtătoarea de cuvânt a declarat că Germania "văzuse deja lipsa de fiabilitate a Rusiei în cursul ultimelor săptămâni".

Gazprom a oprit livrarea gazelor prin Nord Stream pentru Germania, pe motiv că sunt "scurgeri de ulei"

Gazprom a anunţat vineri seara că gazoductul Nord Stream, care urma să fie repus în funcţiune sâmbătă după o perioadă de întreţinere, va fi în cele din urmă oprit "complet" până la repararea unei turbine a acestui gazoduct vital pentru aprovizionarea europenilor.

Pe acelaşi subiect

Într-un comunicat, Gazprom indicase că a descoperit "scurgeri de ulei" în turbină în cursul operaţiunii de mentenanţă şi afirmase că "până la repararea acesteia, transportul de gaze prin Nord Stream este complet suspendat", transmite Agerpres.

Gazprom nu a precizat cât timp ar putea dura această reparaţie

Anunţul Gazprom riscă să accentueze îngrijorarea ţărilor europene, care încearcă să evite o criză energetică în iarna care se apropie şi acuză Moscova că utilizează gazele ca armă pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale după ofensiva rusă în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Situaţie tensionată în Germania, după ce Gazprom a tăiat gazul. Berlinul susține că aprovizionarea e asigurată