Antena Meniu Search
x

Un şofer român de TIR a omorât o studentă în timp ce se uita la TV pe telefonul mobil

Un şofer român de TIR se uita la TV pe telefonul mobil cu câteva momente înainte să izbească violent, din spate, maşina condusă de o studentă de 21 de ani, pe un drum din Anglia. Fata lovită de Viorel Săndulache a murit după trei zile, la spital.

Un şofer român de TIR se uita la TV pe telefonul mobil cu câteva momente înainte să izbească violent, din spate, maşina condusă de o studentă de 21 de ani, pe un drum din Anglia. Fata lovită de Viorel Săndulache a murit după trei zile, la spital.

Acestea sunt noile acuzaţii aduse de procurori împotriva lui Viorel Săndulache, în dosarul accidentului pe care l-a provocat în urmă cu doi ani, pe o şosea din Anglia. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul de 26 de ani riscă să stea ani buni în spatele gratiilor.

În 3 noiembrie 2017, Abigail Harvey, o studentă de 21 de ani din Langdon Hills, conducea un Audi A1 pe M25, când, la Dartford Crossing, maşina ei a fost făcută zob de TIR-ul condus de Săndulache, fiind lovită violent din spate.

După trei zile de agonie la spitalul King’s College din Londra, tânăra a murit. 

Abigail Harvey, o studentă de 21 de ani din Langdon Hills, a murit la trei zile după accident

Procesul lui Viorel Săndulache a intrat pe rolul Tribunalului Maidstone Crown din Londra la începutul anului 2019. În timpul anchetei, şoferul român de TIR a recunoscut că a ucis-o pe tânără prin conducere neatentă, dar el ar putea fi judecat pentru condus periculos, aşa cum au cerut procurorii, ceea ce înseamnă că poate primi pedeapsa maximă în cazul unui accident mortal provocat de inculpat. 

Mai precis, Viorel Săndulache riscă 14 ani de închisoare.

Săndulache se uita la TV pe telefonul mobil când a provocat accidentul

Iar ultimele acuzaţii aduse de procurori românului, după ce au cercetat telefonul mobil al acestuia, sunt de-a dreptul şocante.

Procuroarea Nina Ellen a declarat, în timpul procesului, că Săndulache şi-a butonat telefonul cu puţin timp înainte să intre violent cu TIR-ul în maşina condusă de Abigail.

Românul a efectuat două căutări pe Google. 

"Prima căutare a fost un episod al unui show de televiziune din România, iar a doua căutare a fost următorul episod", a dezvăluit procuroarea, potrivit essexlive.news.

Viorel Săndulache, un şofer român de TIR, se uita la TV pe telefonul mobil cu câteva momente înainte să izbească maşina condusă de Abigail

Ea a spus că o anchetă polițienească a concluzionat că Sandulache "se uita la acel show de televiziune pe telefonul său mobil, în momentul coliziunii".

Iar concluzia este că acţiunile şoferului român au fost "inevitabil periculoase".

Potrivit anchetatorilor, ar exista imagini care ar arăta că Săndulache se uită în jos și, de asemenea, părea să râdă înainte de accident.

"Se uita la emisiune în momentul incidentului. Nu a existat nicio şansă să se oprească în timp și să evite o coliziune", a continuat procuroarea.

Procesul continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un şofer român de TIR a omorât o studentă în timp ce se uita la TV pe telefonul mobil