Antena Meniu Search
x

Şofer român de TIR prins cu banii din trafic de persoane în camion, arestat când preda migranţii aduşi din Franţa

Un şofer român de TIR a fost prins cu banii din trafic de persoane în camion şi arestat când preda migranţii aduşi din Franţa, în Anglia. Alături de el au fost arestaţi şi condamnaţi un alt român şi doi cetăţeni străini.

de Redactia Observator

la 18.04.2019, 18:38

Un şofer român de TIR a fost prins cu banii din trafic de persoane în camion şi arestat când preda migranţii aduşi din Franţa, în Anglia. Alături de el au fost arestaţi şi condamnaţi un alt român şi doi cetăţeni străini.

Constantin Morariu are 43 de ani, e şofer de TIR, şi a fost prins cum transporta migranţi ilegali peste Canalul Mânecii. Făcea parte dintr-o reţea care cuprindea un alt român, dar şi un iranian şi un irakian. Toţi patru au rimit în total o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Constantin Morariu, 43 de ani și Ioan-Sorin Moldovan, 30 de ani, ambii din România, alături de Hiwa Ali, de 40 de ani, din Iran și Ismael Akdaci, 39 de ani, din Irak, au fost prinși într-o stație de benzină, pe 12 februarie, în timp ce mutau imigranții într-un autoturism.

Bărbații au fost interceptați de ofițerii Agenției Naționale de Combaterea Criminalității din cadrul secției de poliție Hilton Park din Staffordshire.

Pe acelaşi subiect

Toți au recunoscut la Stafford Crown Court că facilitau intrarea în Marea Britanie a doi imigranți, potrivit stokesentinel.co.uk.

Moldovan, în calitate de organizator al transporturilor, aranjase cu Morariu, șofer de TIR, să aducă din Franța doi imigranții – un cetățean iranian și un irakian.

În Anglia, așteptau Ali și Akdaci, care călătoriseră din Coventry pentru a ridica imigranții, în spatele mașinii lor.

În mașină s-au găsit 14.000 de lire sterline în numerar, ascunse în interiorul căptușelii banchetei din spate.

Moldovan venise din Londra în acea zi pentru a supraveghea predarea imigranților.

În camion au fost găsite alte 1.000 de lire sterline, considerate a fi plata lui Moldovan către Morariu.

Toți cei patru au fost arestați la stația de benzină, sub suspiciunea de imigrație ilegală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Şofer român de TIR prins cu banii din trafic de persoane în camion, arestat când preda migranţii aduşi din Franţa