Antena Meniu Search
x

Tată român, erou în Italia după ce a salvat o fetiță de la înec: "Nu voi uita niciodată strigătele lor disperate de ajutor"

Sorin Ursuț se află în Italia de 18. Are 47 de ani, este căsătorit, are un fiu și locuiește la Cornate d’Adda. Românul lucrează ca operator salubritate, dar este pasionat de pescuit.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.06.2020, 14:29

Tată român, erou în Italia după ce a salvat o fetiță de la înec: Nu voi uita niciodată strigătele lor disperate de ajutor - ilgiorno.it
  • Românul nu a ezitat să se arunce în apele râului Adda pentru a salva de la înec o fetiță de 10 ani.
  • Din păcate, părintele copilei a fost înghițit de ape.

Astăzi, presa din Peninsulă l-a numit pe Sorin "îngerul râului Adda", după ce, sâmbătă, românul a salvat de la înec o fetiță în vârstă de 10 ani.

Copila se afla pe malul râului, împreună cu tatăl și câinele familiei, când a alunecat și a căzut în apă. Imediat, părintele copilei a sărit să-și salveze fiica, dar a fost luat de curenții puternici.

Sorin a văzut scena și, fără să stea prea mult pe gânduri, s-a aruncat în apă ca să îi salveze. 

A reușit să o aducă pe fetiță la mal, însă tatăl copilei nu a mai putut fi salvat. Angelo Belluscio, de 47 de ani, a fost găsit mort de scafandri, duminică dimineață, la Trezzo, la 2 kilometri distanță de locul tragediei.

Sorin a povestit pentru jurnaliștii publicației Il Giorno filmul întâmplării.

"Un prieten a venit la mine sâmbătă, pe la ora 5 după-amiaza și mi-a propus să mergem la pescuit. Inițial, nu am vrut să merg, dar, în cele din urmă, m-a convins și am acceptat. 

Când am sosit acolo, pe malul râului Adda, în fața centralei electrice Esterle, am asistat la scena care s-a petrecut cu rapiditate, în câteva secunde.

Am văzut fetița cum a alunecat și a căzut în apă, apoi pe tatăl care s-a aruncat fără să stea pe gânduri. Câinele care îi însoțea s-a aruncat și el imediat după stăpânul lui. La mine a fost ceva instinctiv, m-am descălțat imediat și m-am aruncat imediat în apă îndreptându-mă direct spre fetiță. Mi-a fost un pic frică de câine, să nu creadă că vreau să le fac rău și să mă atace, dar se pare că acesta a înțeles imediat că vreau să îi salvez stăpâna pentru că m-a lăsat în pace, ba chiar a venit după mine, parcă pentru a se asigura că totul este în regulă", își amintește Sorin.

Tatăl copilei a fost înghițit de ape

Din păcate, fericirea că a reușit să o salveze pe micuță de la înec este umbrită de regretul că nu a putut să-l salveze și pe tatăl ei.

"Se afla la proximativ trei metri de mal. I-am văzut capul cum apărea și dispărea sub apă doar că, după ce am dus-o pe copilă la mal, am simțit că nu mai am energia necesară pentru a sări din nou apă", povestește cu amărăciune românul.

Sorin spune că fetița era disperată când a văzut cum tatăl ei este înghițit de ape.

"Nu voi uita niciodată privirile și strigătele lor după ajutor. Fericirea că am putut să o salvez pe fetiță se amestecă acum cu durerea pe care o simt pentru nu i-am putut salva tatăl. Fetița era disperată când și-a văzut părintele luat de ape.

Din păcate, Adda nu iartă și nu are milă", a mai spus Sorin Ursuț.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tată român, erou în Italia după ce a salvat o fetiță de la înec: "Nu voi uita niciodată strigătele lor disperate de ajutor"