Antena Meniu Search
x

Soţia lui Alexei Navalnîi se plânge că opozantul Kremlinului are dificultăţi de vorbire şi că a slăbit foarte mult

Alexei Navalnîi are dificultăți de vorbire și a slăbit mult, a spus soția sa într-o postare pe rețelele de socializare, marți, după ce l-a vizitat în închisoare.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 13.04.2021, 22:53

Soţia lui Alexei Navalnîi se plânge că opozantul Kremlinului are dificultăţi de vorbire şi a slăbit foarte mult
Alexei Navalnîi - Profimedia Images
  • Soţia lui Alexei Navalnîi se plânge că opozantul Kremlinului are dificultăţi de vorbire şi a slăbit foarte mult

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, un adversar marcant al președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat că intră în greva foamei la sfârșitul lunii martie, pentru a protesta la adresa refuzului autorităților din penitenciar de a-l trata în mod corespunzător pentru durerile acute de spate și de picioare, conform Reuters

Într-o postare pe Instagram, Yulia Navalnaya i-a descris starea după ce i-a vorbit la închisoare. ''Este încă la fel de vesel și de optimist ca oricând. Vorbește cu greu, totuși, și din când în când închide telefonul și se sprijină pe masă pentru a lua o pauză. A slăbit mult...și cântărește 76 kg la 190 (cm). Încă nu lasă un medic să-l vadă. Nu i-am văzut niciodată pielea atât de strânsă în jurul capului, dar știu că nu va renunța'', a adăugat ea.

Navalnîi, tentativă de otrăvire negată de ruşi

Navalnîi, despre care Occidentul spune că a fost închis în mod greșit și ar trebui eliberat, s-a întors în Rusia în ianuarie după ce și-a revenit din ceea ce medicii germani spun că a fost o tentativă de otrăvire. Rusia a declarat că nu există dovezi care să ateste că ar fi fost otrăvit.

Personalul din închisoarea rusă a declarat că i-a oferit lui Navalnîi un tratament adecvat, dar că acesta l-a refuzat. Opozantul a fost mutat la o clinică a închisorii la începutul acestei luni, după ce s-a plâns de o temperatură ridicată și de o tuse continuă.

Serviciul penitenciarului rus a declarat, marți, că un grup de medici a apreciat sănătatea lui Navalnîi ca fiind una satisfăcătoare. Drept motiv, el a fost transferat din clinică în partea principală a închisorii pe data de 9 aprilie, potrivit agenției de știri RIA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Soţia lui Alexei Navalnîi se plânge că opozantul Kremlinului are dificultăţi de vorbire şi că a slăbit foarte mult