Antena Meniu Search
x

Soţia lui Zelenski, despre posibila încetare a ajutorului pentru Ucraina: "Nu ne putem sătura de această situaţie, pentru că, dacă o facem, vom muri"

Război în Ucraina. Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a avertizat că, dacă ajutorul financiar occidental pentru ţara sa se opreşte, ucrainenii se vor afla în "pericol de moarte", potrivit unor extrase publicate de BBC dintr-un interviu care va fi difuzat duminică, transmite sâmbătă EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 13:26

Soţia lui Zelenski, despre posibila încetare a ajutorului pentru Ucraina: "Nu ne putem sătura de această situaţie, pentru că, dacă o facem, vom muri"
- Profimedia

"Dacă lumea oboseşte, pur şi simplu ne vor lăsa să murim", a spus Zelenska, după ce republicanii din Senatul SUA au blocat un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari (55 de miliarde de euro) pentru Ucraina. "Chiar avem nevoie de ajutor. Cu cuvinte simple, nu ne putem sătura de această situaţie, pentru că, dacă o facem, vom muri", a spus soţia lui Volodimir Zelenski.

Kievul riscă să rămână fără armament suficient pentru a continua războiul

"Ne doare foarte mult să vedem semnele că dorinţa plină de pasiune de a ajuta ar putea dispărea", s-a plâns Prima Doamnă a Ucrainei, adăugând că pentru Kiev este "o chestiune de viaţă (sau de moarte)". Interviul, care va fi difuzat integral duminica aceasta, a fost înregistrat după ce republicanii au blocat miercuri aprobarea în Senatul SUA a unui proiect de buget de circa 105 miliarde de dolari (circa 97,526 miliarde de euro) care includea sprijin pentru Ucraina şi Israel.

Din cauza opoziţiei republicane, Kievul riscă să rămână fără armament suficient pentru a continua să se apere împotriva Rusiei, cred experţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Soţia lui Zelenski, despre posibila încetare a ajutorului pentru Ucraina: "Nu ne putem sătura de această situaţie, pentru că, dacă o facem, vom muri"