Meniu
Search
x

Soția unui român, devenită mamă în timp ce avea Covid-19, s-a vindecat în Italia

Soția unui român din Italia, care a devenit mamă în timp ce avea Covid-19, s-a vindecat de coronavirus și s-a reunit împreună cu familia. Tânăra, care e italiancă, spune că timp de 25 de zile nu și-a putut îmbrățișa fetița nou-născută.

De Redactia Observator la 10.04.2020, 11:58
  • Italianca a născut o fetiță pe 15 martie.
  • Copila a fost testată negativ.

Soția unui român din Italia, care a devenit mamă în timp ce avea Covid-19, s-a vindecat de coronavirus și s-a reunit împreună cu familia. Tânăra, care e italiancă, spune că timp de 25 de zile nu și-a putut îmbrățișa fetița nou-născută.

Alin Dumitru și Gloria Sigismondi sunt un cuplu româno-italian care locuiește în Dogliani. Potrivit La Repubblica, totul a pornit după o petrecere în familie, luna trecută, când italianca era însărcinată cu al doilea copil al cuplului. Mai întâi, bunica de 80 de ani tinerei s-a simțit rău și a fost spitalizată. Apoi Gloria, soțul român și fiica lor Oivia au început să acuze și ei febră.

Atât copila, cât și românul au scăpat de febră după câteva ore. Pentru soția lui Alin însă, situația s-a agravat.

”A fost teribil, mă simțeam rău, nu puteam respira. Mi s-a spus că aș avea doar febră și că nu am îndeajuns simptome de Covid-19. Totul, până când soțul meu m-a dus la spitalul din Alba”, povestește Gloria.

Pentru că era însărcinată și din cauza stării de sănătate, italianca a fost transferată la spitalul din Cuneo. Pe 15 martie, în plină urgență medicală, ea a adus pe lume o fetiță.

”Cel mai greu a fost cu casca, dar aș fi suferit de claustrofobie, nu știu cât aș fi rezistat. Iar sentimentul că nu poți respira fără ea nu a durat mult, cam 6 zile. Apoi am fost bine. Dar nu puteam pleca acasă, pentru că nu putea să-mi pun familia în pericol”, spune soția românului, citată de La Repubblica.

În spital, Gloria nu s-a putut apropia de fiica nou-născută. Cu cealaltă fiică a putut conversa zilnic, prin videocall. Marți a venit prima veste bună. Primul test pentru Gloria a fost negativ. Apoi, când și cel de-al doilea test a confirmat că s-a vindecat de Covid-19, tânăra de 34 de ani și-a putut ține în brațe fiica nou-născută.

”Nu am putut să-mi îmbrățișez fetița timp de 25 de zile, am putut să o văd doar printr-un geam. Abia ieri am putut să o iau în brațe. Mi-a fost frică să nu se îmbolnăvească și ea, dar este negativă. Am aflat abia după primele zile, pentru că atunci eram prea bolnavă ca să pot înțelege, acum sper că i-am transmis și ei anticorpi. Și am putut să îmi îmbrățișez și cealaltă fiică de 1 an, Olivia și să merg acasă cu soțul meu Alin. Ei sunt cea mai mare bucurie a vieții mele!”, spune Gloria.

Vindecarea soției românului a fost confirmată și de Primarul din Dogliani.

”Au fost externate în urma rezultatelor negative ale testului și acum au fost reunite acasă cu tatăl și sora, care sunt, de asemenea, negativi și într-o formă excelentă”, a spus Primarul Ugo Arnulfo.

Conform regulilor, după externarea din spital, întreaga familie a mai rămas în carantină, dar acasă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Soția unui român, devenită mamă în timp ce avea Covid-19, s-a vindecat în Italia

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman