Antena Meniu Search
x

Spania interzice concedierile pe toată perioada pandemiei de coronavirus

Ministerul Muncii din Spania a luat decizia de a interzice orice concediere în timpul pandemiei de Covid-19 și precizează că va lua orice măsură este necesară pentru a proteja forța de muncă din țară.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 27.03.2020, 22:34

- Profimedia

Ministerul Muncii din Spania a luat decizia de a interzice orice concediere în timpul pandemiei de Covid-19 și precizează că va lua orice măsură este necesară pentru a proteja forța de muncă din țară.

Ministrul Muncii, Yolanda Díaz, a făcut anunțul, după ultimele decizii luate de Consiliul de Miniștri.

"Nu puteți profita de Covid-19 pentru a da oamenii afară", a spus Díaz, care a explicat că interdicția, fără efect retroactiv, intră în vigoare din momentul în care este anunțată.

"Am arbitrat un mecanism excepțional, vast, cu multe resurse publice, astfel încât nu este necesar să concediem pe nimeni", a spus Díaz, citată de economiadigital.es.

În paralel, Guvernul a decis ca contractele temporare, inclusiv contractele formative și interimare, să rămână în vigoare până la sfârșitul crizei de sănătate.

"Nu este nevoie să reziliați contractele temporare, acestea sunt întrerupte și vor continua atunci când vom trece de criza din sănătate. Nu este necesar să concediați pe nimeni în țara noastră (...) Nimeni nu va fi lăsat în urmă", a adăugat ministrul.

De asemenea, ministrul Díaz a anunțat că statul va oferi beneficii de șomaj celor care nu au contribuit suficient.

Spania a înregistrat 769 de morţi din cauza noului coronavirus - un nou bilanţ-”record” într-o singură zi, care creşte la 4.858 numărul total al deceselor cauzate de pandemia covid-19, au anunţat vineri autorităţile spaniole, relatează AFP. Numărul deceselor zilnice l-a depăşit pe cel al Italiei - care a înregistrat 662 de decese în ultimul bilanţ publicat joi seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Spania interzice concedierile pe toată perioada pandemiei de coronavirus