Antena Meniu Search
x

Special! Cele mai bune trupe de circ din lume

Copiilor le place să meargă la circ, pentru că acolo văd animale dresate şi râd în hohote de poznele clovnilor! Numai că adulţii nu sunt atât de încântaţi să vadă lei care sar prin cercuri în flăcări sau mimi cărora le ţâşnesc lacrimi cu boltă

Vezi și

Copiilor le place să meargă la circ, pentru că acolo văd animale dresate şi râd în hohote de poznele clovnilor! Numai că adulţii nu sunt atât de încântaţi să vadă lei care sar prin cercuri în flăcări sau mimi cărora le ţâşnesc lacrimi cu boltă

Cirque du Soleil este o companie din Canada, fondată în anii '80. La ora actuală, circul are 4.000 de angajaţi din 40 de ţări şi generează, anual, un venit de 180 de milioane de dolari. Însă acrobaţii nu sunt implicaţi doar în showbiz, ci şi în acţiuni umanitare. Asta pentru că, de la lansare şi până acum, Cirque du Soleil a devenit o industrie. Una cu planuri de viitor. Gândiţi-vă doar că, în urmă cu 2 ani, a început construirea unui parc tematic Cirque du Soleil în Mexic, iar în 2018 vor lansa un spectacol destinat special Dubaiului.

Circul Naţional Chinez a fost fondat în anul 1953 şi îi are ca angajaţi pe cei mai buni acrobaţi din ţară. Alături de aceştia, evoluează şi o mulţime de contorsionişti, jongleri şi specialişti în arte marţiale. De-a lungul istoriei sale, Circul Naţional Chinez a avut şi momente de dresură de animale, dar la care a renunţat la începutul anilor '80. Circul are o mulţime de premii internaţionale şi pleacă, anual, în turnee.

Circul Mana din Franţa ar putea fi considerat varianta europeană a lui Cirque du Soleil. Fiecare dintre cele 10 spectacole puse în scenă până acum prezintă lumi magice, populate de fiinţe supranaturale. Trupa nu este formată numai din acrobaţi, ci şi de practicanţi de sporturi extreme. Un motiv în plus pentru ca toţi criticii de specialitate să fie extaziaţi de performanţele Circului Mana.

Circul de Stat din Moscova este un circ cu tradiţie şi cu o istorie lungă în spate. Încă de pe vremea ţarilor, acrobaţii şi dresorii erau chemaţi la cele mai importante evenimente, pentru a-şi demonstra îndemânarea. Acum Circul de Stat al Rusiei numără sute de angajaţi, al căror scop este să inventeze cele mai spectaculoase cascadorii, pe care nimeni înaintea lor să nu le fi făcut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Special! Cele mai bune trupe de circ din lume