Antena Meniu Search
x

Special! Cele mai scumpe preparate din lume

Cel mai scump curry din lume a fost preparat într-un restaurant din Londra, de un chef indian. Maestrul a folosit crab Devon, trufe albe, melci Abalon, ouă de prepeliţă şi homar scoţian. Crabul, homarul şi melcii de mare au fost marinaţi cu chili şi pastă de tamarin.

Vezi și

 Cel mai scump curry din lume a fost preparat într-un restaurant din Londra, de un chef indian. Maestrul a folosit crab Devon, trufe albe, melci Abalon, ouă de prepeliţă şi homar scoţian. Crabul, homarul şi melcii de mare au fost marinaţi cu chili şi pastă de tamarin.

Deasupra, cheful a ras trufa albă, apoi a adăugat 10 grame de aur comestibil. O porţie din acest curry costă 3.200 de dolari porţia.

Pizza Royale 007 este cea mai scumpă pizza din lume şi a fost pregătită de un celebru chef italian. Conţine caviar înmuiat în şampanie, homar marinat în coniac şi aur comestibil de 24 de carate. Pe lângă acestea, chef-ul italian a mai folosit somon scoţian afumat, medalion din carne de căprioară, prosciutto şi oţet balsamic vechi. O astfel de pizza costă 4.200 de dolari.

Anqi Pho Soup este cea mai scumpă supă din lume şi costă 5.800 de dolari porţia. Conţine tăiţei din homar albastru, carne de vită Wagyu de grad 5, adică de cea mai bună calitate, cu un foarte mic procent de grăsime, trufe albe, iar supa propriu-zisă este obţinută prin fierberea de fois-gras. Iar dacă vă întrebaţi cum e posibil ca un bol de supă să coste atât de mult, trebuie să ştiţi că tăiţeii din homar albastru au fost confecţionaţi prin metode specifice bucătăriei moleculare.

Frozen Haute Chocolate este cel mai scump desert din lume. Costă 25.000 de dolari. pocalul al cărui picior este înconjurat de o coroană de aur. Desertul este, de fapt, o cacao cu lapte, care este congelată până atinge o anumită consistenţă. Nu vă gândiţi la o cacao banală. Este, de fapt, un amestec de 28 de soiuri de cacao, din întreaga lume. Iar dacă ţinem cont că preparatul are, printre ingrediente, trufe aduse direct din Franţa şi aur comestibil din Elveţia, atunci preţul devine cât de cât justificat.

Albino White Gold Caviar este cel mai scump aliment din lume. Caviarul alb provine de la sturioni albinoşi, foarte rari, care se găsesc doar în Marea Caspică. Spre deosebire de alte tipuri de caviar, acesta trebuie deshidratat. Din cinci kilograme de caviar umed se obţine, în final, un kilogram de caviar deshidratat. După ce este amestecat cu aur comestibil, este transformat într-o pastă care se adaugă anumitor preparate sau poate fi mâncată, pur şi simplu, pe pâine cu unt. Un kilogram din caviar de sturion albinos costă 305.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Special! Cele mai scumpe preparate din lume