Meniu
Search
x

Specialiștii americani analizează posibila legătură între vaccinurile Pfizer și Moderna și probleme cardiace la bărbații sub 30 de ani

Specialiștii americani vor analiza, miercuri, dacă există posibile legături între vaccinurile Pfizer și Moderna și problemele cardiace apărute la bărbații până în 30 de ani. Cazurile de miocardită au fost înregistrate în Israel, iar ministrul israelian al Sănătății a transmis că ar putea fi vorba de efectele secundare după administrarea celei de-a doua doze de ser pe bază de ARN mesager.

De Redactia Observator la 23.06.2021, 15:59

Centrul pentru Prevenirea și Controlul bolilor investighează cazurile de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac, care apar, de regulă, în rândul bărbaților sub 30 de ani. 

În Israel au fost raportate 275 de cazuri de miocardită, în perioada decembrie 2020-mai 2021, în rândul a peste 5 milioane de persoane vaccinare, a anunţat ministerul Sănătății, dezvăluind concluziile unui studiu comandat pentru analizarea problemei. Majoritatea pacienţilor care au suferit inflamația mușchiului inimii au stat în spital nu mai mult de patru zile, iar 95% din cazuri au fost clasificate ca fiind uşoare.

CDC a anunțat, la începutul lunii, că evaluează riscurile apariției acestor probleme cardiace în rândurile tinerilor, dar nu a confirmat o legătură între vaccinurile pe bază de ARN mesger și miocardită. Însă, instituția a recunoscut că astfel de cazuri la tinerii de 16-24 de ani depăşesc aşteptările. 

Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare va discuta dacă beneficiile vaccinurilor pe bază de ARN mesager depășesc riscurile în cee ce privește problemele cardiace în rândurile adolescenților și tinerilor, scrie Reuters.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Specialiștii americani analizează posibila legătură între vaccinurile Pfizer și Moderna și probleme cardiace la bărbații sub 30 de ani