Antena Meniu Search
x

Ungaria: Stare de alerta de inundatii majore pe Dunare

Cu ochii pe Ungaria, romanii tremura de frica Dunarii. La vecini e stare de alerta de inundatii majore pe Dunare! Fluviul s-a revarsat deja in satele de la granita cu Slovacia si a ajuns pana in Gyor

Vezi și

O mare de apã s-a revarsat deja in nordul Ungariei, unde puhoaiele de pe Dunare au intrat amenintator in tara. Situatia cea mai grava e, momentan, la Gyor, al saselea oras ca marime din tara. Nivelul fluviului a depasit cu mult cotele de inundatii. Din elicopter, pericolul e infriocosator.

Acum cateva zile oamenii obisnuiau sa se relaxeze pe terasele aflate pe cursul Dunarii. Acum totul este sub ape si asta dupa ce nivelul Dunarii a ajuns la 8, 36 de metri. Acum e mult mai grav , e cu jumatate de metru mai mare decat cum a fost acum 50 de ani sau cum povestesc altii. Asa ca toata lumea lucreaza de zor pentru ca apele sa nu puna stapanire si pe restul orasului.

Intreaga armata ungara este in stare de alerta. 3000 de voluntari si 6000 din echipe de urgenta sunt deja pe teren. 16.000 de rezervisti sunt gata sa intervina. Premierul ungar a dormit chiar intr-o tabara militara pentru a fi alaturi de oameni. La Budapesta se asteapta ca nivelul apei Dunarii sa atinga luni, valoarea maxima de opt metri si 85 de centimetri, cu 25 de cm mai mult decat de recordul din 2006.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ungaria: Stare de alerta de inundatii majore pe Dunare