Antena Meniu Search
x

STARE DE ALERTĂ în Japonia și SUA! Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, care a zburat 45 de minute și a căzut în apele japoneze

Coreea de Nord a lansat, vineri, o nouă rachetă balistică, care a zburat 45 de minute și a căzut în apele japoneze, informează Reuters.

Coreea de Nord a lansat, vineri, o nouă rachetă balistică, care a zburat 45 de minute și a căzut în apele japoneze, informează Reuters.

Testul nord-coreenilor a fost confirmat de Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

”Pot să confirm că am detectat lansarea unei rachete balistice din Coreea de Nord. Evaluăm situaţia şi vom avea mai multe informaţii în curând”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, căpitanul de vas Jeff Davis.

Această lansare a avut loc la doar o lună după primul test efectuat cu succes de Phenian a unei rachete balistice intercontinentale, susceptibilă să atingă nord-vest continentului american.

Pe acelaşi subiect

Din partea Japoniei, una dintre ţările cele mai expuse ameninţării rachetelor nord-coreene, premierul Shinzo Abe a confirmat că a ”primit informaţii preliminare despre o nouă lansare a unei rachete balistice nord-coreene”.

”Este posibil ca aceasta să fi căzut în zona (japoneză) economică exclusivă”, a adăugat Abe, care a anunţat o reuniune a Consiliului pentru Securitate Naţională.

Forţele armate sud-coreene au conformat ceea ce ”pare să fie o rachetă balistică trasă de Coreea de Nord vineri seara”, potrivit agenţiei Yonhap.

Preşedintele sud-coreean a convocat la rândul său o reuniune de urgenţă a echipei sale în domeniul securităţii naţionale, potrivit agenţiei de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » STARE DE ALERTĂ în Japonia și SUA! Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, care a zburat 45 de minute și a căzut în apele japoneze