Antena Meniu Search
x

Video Stare de urgenţă în Minneapolis. Locuitorii vor fi arestaţi dacă ies din case după o anumită oră

Mii de protestatari s-au luptat în stradă cu forţele de ordine în Minneapolis, oraşul în care a luat naştere mişcarea Black Lives Matter. Asta după ce o poliţistă a ucis din greşeală un tânăr de culoare, în trafic.

de Redactia Observator

la 13.04.2021, 20:06

Vezi și

Femeia a confundat pistolul cu electroşocuri cu arma de foc

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în plină zi. Imaginile surprinse de camera de corp a poliţiştilor arată ultimele clipe ale şoferului. Daunte Wright fusese oprit pentru un incident în trafic şi încătuşat. Doi agenţi pun în aplicare protocolul, dar tânărul încearcă să fugă. Ca să îl oprească, un alt agent, o femeie cu 26 de ani de experienţă, intervine în forţă. Face, însă, o greşeală fatală.

Tim Gannon, şeful Poliţiei: "Convingerea mea este că a vrut să folosească pistolul cu electroşocuri dar, în schimb, a luat arma. A tras un singur foc de armă". În vârstă de 20 de ani, şoferul nu a avut nicio şansă. A încercat să fugă cu maşina, dar rana i-a fost fatală. Petrecut în plin proces al poliţistului care l-a ucis, anul trecut, pe George Floyd, incidentul a reaprins furia comunităţii afro-americane din Minneapolis. 

Jacob Frey, primarul din Minneapolis: "Am declarat stare de urgenţă în oraşul Minneapolis. Carantina va începe la 7 pm în această seară şi va ţine până la 6 dimineaţa" Guvernatorul de Minesota a emis şi el o avertizare: "Veţi fi arestaţi dacă ieşiţi din casă, veţi fi puşi sub acuzare, vor exista consecinţe!"

În ultimele două nopţi, mii de protestari s-au luptat cu poliţia şi au trecut oraşul prin foc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în Minneapolis. Locuitorii vor fi arestaţi dacă ies din case după o anumită oră