Antena Meniu Search
x

Statele Unite recunosc că au trimis rachete anti-radar HARM în Ucraina

Colin Kahl, subsecretarul american al Apărării a confirmat că SUA au transferat „rachete anti-radar” AGm-88 HARM forțelor armate ucrainene, fără a preciza câte sau când au fost trimise în Ucraina, potrivit The Drive. Este prima dată când Pentagonul recunoaşte că a trimis Ucrainei astfel de rachete, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 12:42

Statele Unite recunosc că au trimis rachete anti-radar HARM în Ucraina
Statele Unite recunosc că au trimis rachete anti-radar HARM în Ucraina - Profimedia Images

Kahl a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă în care a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru forțele armate ucrainene, în valoare de 1 miliard de dolari. Acest pachet include rachete suplimentare lansare multiplă (GMLRS) pentru a fi utilizate cu sistemele HIMARS.

Produse de compania Raytheon, rachetele HARM au o rază de acțiune de peste 48 kilometri, conform Forțelor Aeriene ale SUA, fiind unele dintre armele cu rază mai lungă de acțiune pe care SUA le-au furnizat Ucrainei, scrie CNN

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rachetele pot fi folosite și împotriva sistemelor radar antiaeriene rusești, cum ar fi S-400. Rachetele pot viza și radarele rusești de contrabaterie, pe care Rusia le folosește pentru a ataca artileria ucraineană.

Ucrainenii nu au recunoscut public că au primit sau că folosesc HARM-uri. Însă, în ultimele zile, mai multe rapoarte au arătat rămășițele dintr-o rachetă HARM care a vizat o poziție rusă în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Statele Unite recunosc că au trimis rachete anti-radar HARM în Ucraina