Antena Meniu Search
x

Statul Islamic a răpit 88 de eritreeni creștini în Libia

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a răpit săptămâna trecută 88 de eritreeni creștini dintr-un convoi de traficanți de persoane în Libia, a confirmat luni un oficial american din domeniul apărării

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a răpit săptămâna trecută 88 de eritreeni creștini dintr-un convoi de traficanți de persoane în Libia, a confirmat luni un oficial american din domeniul apărării. 

Oficialul a confirmat pentru Fox News informațiile inițiale despre răpiri în masă, după ce a consultat un raport recent al serviciilor secrete. Publicația independentă Libya Herald a relatat că respectivul convoi a fost atacat, la primele ore ale zilei de miercuri, într-o ambuscadă a jihadiștilor la sud Tripoli.

Meron Estafanos, cofondator al Comisiei Internaționale pentru Refugiații Eritreeni, cu sediul la Stockholm, a declarat publicației citate că în grupul de imigranți se aflau '12 musulmani eritreeni și câțiva egipteni', care au fost puși într-un camion, în timp ce într-o altă camionetă au fost urcate 12 femei eritreene de religie creștină.

Estafanos a spus că jihadiștii au oprit camionul și le-au cerut musulmanilor aflați la bord să se identifice. Toți cei care s-au identificat ca musulmani au primit întrebări despre Coran și despre ritualuri, în încercarea de a-i identifica pe creștinii care ar fi pretins că sunt musulmani.

Cea mai mare parte a grupului a fost urcat în spatele primului camion. Potrivit cotidianului britanic Daily Telegraph, după ce jihadiștii au pornit camionul, cel puțin nouă bărbați au încercat să evadeze sărind din vehicul. Potrivit lui Estafanos, trei dintre cei care au scăpat sunt în siguranță, dar încă încearcă să plece din Libia. Nu se cunoaște soarta celorlalți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Statul Islamic a răpit 88 de eritreeni creștini în Libia