Antena Meniu Search
x

Studiu: O "dieta" de 15 minute de ras pe zi scade riscul de infarct sau atac cerebral

Rasul este cel mai bun medicament! Am auzit asta deseori, iar acum un grup de oameni de stiinta americani ne aduc si confirmarea: oamenii veseli se imbolnavesc mai greu decat cei morocanosi

Vezi și

Infarct, atac de cord, atac cerebral - unele dintre cele mai mortale boli ale secolului 21 - pot fi tratate cu 15 minute de ras zilnic. Atunci cand razi cu pofta, spun cercetatorii, arterele si vasele de sange se dilata, iar efectele atat de nocive ale stresului nu mai ajung la inima. Mai mult, stimuland creierul sa elibereze endorfine, rasul ajuta si restul corpului sa se relaxeze.

Cateva studii au demonstrat ca rasul scade presiunea arteriala, altele ca s-ar putea sa actioneze asupra sistemului imunitar. Asadar, ne putem astepta ca cineva sa fie mai rezistent in fata racelii sau a altor infectii daca rade mai des.

O portie sanatoasa de ras, spun medicii, este echivalenta chiar cu 30 de minute de miscare, de 3 ori pe saptamana. Asta nu inseamna ca ar trebui sa renuntam total la miscare si o inlocuim cu filme de comedie.

In mod evident insa, rasul ajuta! Psihic si fizic. Asadar, oameni buni, lasati tristetea la o parte si pune-ti-va pe ras. Va ajuta sa fiti mai sanatosi iar cei din jur va voi iubi si mai mult!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Studiu: O "dieta" de 15 minute de ras pe zi scade riscul de infarct sau atac cerebral