Antena Meniu Search
x

Video Strat de aproape 2 metri de zăpadă, așteptat să se depună în vestul statului american New York. Stare de urgență decretată în Buffalo

Vremea extremă a pus stăpânire pe nord-estul Statelor Unite, dar şi în Europa în Franţa şi Germania. În SUA, o furtună de zăpadă a venit cu tunete şi fulgere şi se aşteaptă să se depună peste un metru şi jumătate de zăpadă în regiune până duminică seara. În Franţa şi Germania, sute de case şi maşini au fost avariate de tornade.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 14:09

Vezi și

În vestul statului New York, în oraşul Buffalo, cerul a fost brăzdat de fulgere şi s-au auzit tunete, în timp ce ningea. Încă de miercuri a fost declarată stare de urgenţă, iar meteorologii au anunţat că se aşteaptă să se aşterne peste un un metru şi jumătate de zăpadă până la sfârşitul săptămânii. Meteorologii spun că fenomenul are loc într-o zonă cu mai multe lacuri, iar apele mai calde creează o diferență mai mare de temperatură și mai multă instabilitate. De aici şi fenomenul neobişnuit de furtună de zăpadă. 

Tornadele au făcut ravagii în Franța și Germania

În Germania, o tornadă a făcut ravagii. Autorităţile estimează că cel puţin 50 de locuinţe au fost distruse. Localnicii au văzut cum copacii cad peste casele lor, acoperişurile sunt luate de vântul puternic iar pereţii clădirilor distruşi. Din fericire nu au fost raportate victime.

Iar într-o localitate din nord estul Franţei, pompierii au intervenit după ce o tornadă a avariat şi aici peste 50 de case. Printre clădirile grav afectate se află şi centrul local de pompieri şi salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Strat de aproape 2 metri de zăpadă, așteptat să se depună în vestul statului american New York. Stare de urgență decretată în Buffalo