Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV: Stuart Ramsay, reporterul Sky News, îşi apără ancheta despre presupusul trafic de arme în România

Scandalul pornit de la reportajul făcut de Sky News despre un presupus trafic de arme în România cunoaşte un nou episod. Stuart Ramsay, reporterul care a făcut investigaţia, a vorbit, în exclusivitate, cu echipa Observator şi şi-a spus versiunea.

Vezi și

Scandalul pornit de la reportajul făcut de Sky News despre un presupus trafic de arme în România cunoaşte un nou episod. Stuart Ramsay, reporterul care a făcut investigaţia, a vorbit, în exclusivitate, cu echipa Observator şi şi-a spus versiunea.

Britanicul e convins că indivizii pe care i-a filmat sunt sută la sută contrabandişti. "Dacă a fost o înscenare, atunci sunt actori care merită Oscarul", a spus jurnalistul.

"Acelea sunt arme pentru uz militar, fără umbră de îndoială! Am fost percheziţionaţi, ne-au luat lucrurile, telefoanele noastre au fost încuiate în maşină, iar cheile erau la ei. Ne-au dus într-un loc unde nu aveam semnal la telefon. Ştiau exact ceea ce făceau!", a declarat pentru reporterii Observator Stuart Ramsay, corespondent Sky News.

Britanicul crede chiar că presupuşii traficanţi acţionează nestingheriţi în România.

"De la început ne-au dat de înţeles că nu vom avea probleme din partea serviciilor de securitate locale, pentru că acestea ştiu că armele acestea nu vor fi folosite acolo!", a menţionat reporterul.

Jurnalistul le-a spus reporterilor Observatorului că a muncit cu lunile la această investigaţie. Anchetatorii români au însă mari semne de întrebare. Poliţia spune că armele prezentate sunt de vânătoare şi că nu există informaţii că ar fi de contrabandă. În urma difuzării reportajului, şi Ambasada României la Londra a reacţionat.

"Facem demersurile necesare şi în relaţia cu postul Sky News, şi în relaţia cu autorităţile britanice", a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, în timp ce şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a spus: "Ne vom face treaba pe această chestiune, dar totuşi nu excludem nici o tentativă de discreditare"

Jurnalistul de la Sky News, respinge însă vehement varianta unei înscenări: "Dacă acei oameni au fost actori, merită un Oscar, pentru că inclusiv consilierul meu militar a spus că au fost destul de duri cu noi!".

Televiziunea britanică Sky News a transmis sâmbătă o anchetă jurnalistică despre care a spus că a fost filmată în România, realizată de jurnalistul Stuart Ramsay, în care presupuşi traficanţi le prezintă jurnaliştilor arme pe cere ar fi intenţionat să le vândă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » EXCLUSIV: Stuart Ramsay, reporterul Sky News, îşi apără ancheta despre presupusul trafic de arme în România