Meniu
Search
x

Studentă cu simptome de Covid-19, găsită moartă în camera de cămin. ”Nu presupuneți că tinerii nu sunt afectați”

O studentă de 20 de ani aflată în carantină din cauza simptomelor specifice Covid-19, a fost găsită moartă în camera ei de cămin de la Grace College, Indiana. Bethany Nesbitt se confrunta cu simptome Covid-19 cu o săptămână înainte ca trupul ei să fie găsit fără viață, în camera de cămin.

De Ana Maria Ghiarasim la 06.11.2020, 16:20
  • Bethany a mers la urgențe pe 26 octombrie, când nivelul ei de oxigen era extrem de scăzut, dar un medic a trimis-o acasă, să se recupereze.
  • Pe 29 octombrie a fost testată din nou, pentru că se simțea din ce în ce mai rău, însă nu a mai trăit să afle rezultatul pozitiv al testului Covid-19.

Tânăra de 20 de ani, studentă la Psihologie, suferea de astm și a început să aibă simptome care trădau o infecție cu Covid-19 în 20 octombrie, potrivit unei declarații făcute de familie. A fost testată două zile mai târziu și pusă în carantină în camera de cămin, dar rezultatele testelor ei nu au fost furnizate din cauza unei erori, se arată în declarație.

Bethany a mers la urgențe pe 26 octombrie, când nivelul ei de oxigen era extrem de scăzut, iar un medic i-a spus atunci că probabil a avut Covid și a trimis-o acasă, să se recupereze.

Pe 29 octombrie, a fost testată din nou. Dar rezultatele au venit când era deja prea târziu pentru ea, căci fata a fost găsită moartă în dimineața zilei de 30 octombrie.

Potrivit Charlotte Observer, Bethany a murit din cauza unei embolii pulmonare, care înseamnă blocarea bruscă a unei artere majore din plămân. Un medic legist din Indiana care i-a cunoscut cazul a spus că infecția cu coronavirus ”a jucat un rol” în decesul tinerei de 20 de ani.

„Nu mai presupuneți că tinerii nu sunt afectați”

"După o investigație completă și după autopsie, cauza decesului a fost considerată ca fiind naturală, din cauza unei embolii pulmonare care nu fusese detectată anterior", a declarat legistul Tony Ciriello.

„Deși Covid-19 a jucat un rol important în acest deces, el nu a fost factorul principal”, a mai spus medicul legist. 

Familia și colegii lui Bethany au fost devastați la aflarea tragediei. Bethany Nesbitt a fost descrisă drept o tânără altruistă și o sursă de încurajare pentru toți cei din jur.

„Studenții Grace College, facultatea și personalul continuă să se roage pentru familia Nesbitt și jelesc pierderea unei iubite colege de clasă și prietene, Bethany Nesbitt”, a anunțat președintele școlii, dr. Bill Katip, într-o declarație de presă.

Într-o declarație pentru Charlotte Observer, familia tinerei le-a cerut oamenilor să ia în serios Covid-19. "Să nu mai presupuneți că tinerii nu sunt afectați de acest virus. Bethany era atentă şi purta mască de protecţie. Ea respecta şi distanțarea socială. Vă îndemnăm să urmați protocoalele și recomandările oficialilor din domeniul sănătății”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Studentă cu simptome de Covid-19, găsită moartă în camera de cămin. ”Nu presupuneți că tinerii nu sunt afectați”