Antena Meniu Search
x

Studenția în Anglia, misiune imposibilă pentru români. Declarații exclusive ale ambasadorului Marii Britanii la București

E cert! Din cauza Brexitului, taxele de studii pentru Marea Britanie vor creşte de la 1 ianuarie, ba chiar se vor dubla în unele cazuri. În exclusivitate pentru Observator, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a confirmat şi că românii nu vor mai putea accesa împrumutul pe 25 de ani, care îi ajuta pe cei mai mulţi să-şi plătească facultatea! Mai mult, tinerii români vor avea nevoie şi de viză de studiu.

de Redactia Observator

la 22.10.2020, 23:40

Vezi și
  • Taxele de studiu în Anglia pot ajunge și la 25.00 de lire pe an
  • Tinerii români vor avea nevoie şi de viză de studiu

Cezar este în clasa a 11-a şi se visa deja student în Marea Britanie. Brexitul i-a dat însă calculele peste cap şi va trebui să se reorienteze.

Reporter: Următoarea opţiune după Londra care ar fi?

Cezar: Milano! Ar fi o facultate care se cheamă Buconi. În Italia taxele sunt mai mici decât în Anglia, cel puţin.

De la 1 ianuarie, candidaţii din România vor avea acelaşi statut ca orice alt student internaţional. Primul dezavantaj este mărirea semnificativă a taxelor de studiu!

Andrew James Noble, ambasador al Marii Britanii la București: Ei trebuie să aibă o viză, un loc de studiu, trebuie să demonstreze că au un nivel de limbă engleză adecvat şi să demonstreze că pot să acopere nevoile financiare.

Iar asta înseamnă chiar dublarea sumei pentru unele universităţi britanice.

Madeleine Popescu, consultant educaţional: Undeva între 15.000 şi 25.000. Sunt taxe destul de mari.

Bani pe care studenţii nu-i vor mai putea primi din împrumutul de la stat, ca până acum.

Andrew James Noble, ambasador al Marii Britanii la București: Din păcate, ei nu vor avea acces la fondurile guvernamentale şi taxele vor fi taxele normale pentru studenţi internaţionali.

Vestea bună vine însă pentru cei care deja studiază acolo! Costurile rămân neschimbate de la 1 ianuarie şi nu vor avea nevoie de viză! Trebuie să îndeplinească însă anumite fomalităţi!

Andrew James Noble, ambasador al Marii Britanii la București: Trebuie să se înregistreze în sistemul de rezidenţă şi pentru aceşti oameni situaţia nu se va schimba!

Iar Universităţile din Uniunea Europeană au speculat momentul şi şi-au actualizat lista de oferte în limba engleză!

Madeleine Popescu, consultant educaţional: Cea mai populară destinaţia, ca număr mare de programe în limba engleză este Olanda. Ţările Nordice sunt destul de puternice pe programe tehnice, dacă vorbim despre business poate fi chiar Italia o destinaţie sau Spania, programe umaniste sunt peste tot.

Comparativ cu Anglia, acolo unde taxele de studiu pe un an pot atinge şi suma de 25.000 de lire, cea mai scumpă taxă de şcolarizare din Uniunea Europeană este în Olanda. Vorbim însă de 2000 de euro pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Studenția în Anglia, misiune imposibilă pentru români. Declarații exclusive ale ambasadorului Marii Britanii la București