Studenția în Anglia, misiune imposibilă pentru români. Declarații exclusive ale ambasadorului Marii Britanii la București

De Redactia Observator.
Publicat: 22.10.2020, 23:40.
Actualizat: 22.10.2020, 23:40

E cert! Din cauza Brexitului, taxele de studii pentru Marea Britanie vor creşte de la 1 ianuarie, ba chiar se vor dubla în unele cazuri. În exclusivitate pentru Observator, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a confirmat şi că românii nu vor mai putea accesa împrumutul pe 25 de ani, care îi ajuta pe cei mai mulţi să-şi plătească facultatea! Mai mult, tinerii români vor avea nevoie şi de viză de studiu.

Cezar este în clasa a 11-a şi se visa deja student în Marea Britanie. Brexitul i-a dat însă calculele peste cap şi va trebui să se reorienteze.

Reporter: Următoarea opţiune după Londra care ar fi?

Cezar: Milano! Ar fi o facultate care se cheamă Buconi. În Italia taxele sunt mai mici decât în Anglia, cel puţin.

De la 1 ianuarie, candidaţii din România vor avea acelaşi statut ca orice alt student internaţional. Primul dezavantaj este mărirea semnificativă a taxelor de studiu!

Andrew James Noble, ambasador al Marii Britanii la București: Ei trebuie să aibă o viză, un loc de studiu, trebuie să demonstreze că au un nivel de limbă engleză adecvat şi să demonstreze că pot să acopere nevoile financiare.

Iar asta înseamnă chiar dublarea sumei pentru unele universităţi britanice.

Madeleine Popescu, consultant educaţional: Undeva între 15.000 şi 25.000. Sunt taxe destul de mari.

Bani pe care studenţii nu-i vor mai putea primi din împrumutul de la stat, ca până acum.

Andrew James Noble, ambasador al Marii Britanii la București: Din păcate, ei nu vor avea acces la fondurile guvernamentale şi taxele vor fi taxele normale pentru studenţi internaţionali.

Vestea bună vine însă pentru cei care deja studiază acolo! Costurile rămân neschimbate de la 1 ianuarie şi nu vor avea nevoie de viză! Trebuie să îndeplinească însă anumite fomalităţi!

Andrew James Noble, ambasador al Marii Britanii la București: Trebuie să se înregistreze în sistemul de rezidenţă şi pentru aceşti oameni situaţia nu se va schimba!

Iar Universităţile din Uniunea Europeană au speculat momentul şi şi-au actualizat lista de oferte în limba engleză!

Madeleine Popescu, consultant educaţional: Cea mai populară destinaţia, ca număr mare de programe în limba engleză este Olanda. Ţările Nordice sunt destul de puternice pe programe tehnice, dacă vorbim despre business poate fi chiar Italia o destinaţie sau Spania, programe umaniste sunt peste tot.

Comparativ cu Anglia, acolo unde taxele de studiu pe un an pot atinge şi suma de 25.000 de lire, cea mai scumpă taxă de şcolarizare din Uniunea Europeană este în Olanda. Vorbim însă de 2000 de euro pe an.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro