Antena Meniu Search
x

Studiu: Numarul oamenilor care au telefon mobil e mai mare decat al celor care au acces la o toaleta

Un studiu ONU realizat de curand arata ca numarul oamenilor care au telefon mobil e mai mare decat al celor care au acces la o toaleta. In urma cu 40 de ani, cand a aparut primul celular, nimeni nu se gandea ca acest gadget va avea un asemenea succes.

Vezi și

La inceput era destinat doar oamenilor cu bani, acum insa aproape oricine isi permite unul.

Primul apel de pe un telefon mobil a fost realizat pe 3 aprilie 1973, cand Martin Cooper, director la Motorola, a hotarat sa isi testeze propria creatie, un prototip al telefonului mobil. Acesta era de marimea unei caramizi, cantarea peste un kilogram si puteai vorbi la el doar 35 de minute, pana murea bateria. Pentru a functiona la capacitate maxima, telefonul trebuia sa stea la incarcat zece ore insa.

“Chiar si in 1973 stiam ca, intr-o zi, oricine va avea un telefon mobil. Chiar am glumit ca, in viitor, primesti un numar de telefon chiar de la nastere, iar cand nu mai raspunzi la telefon inseamna ca ai murit”, a declarat Martin Cooper, inventatorul telefonului mobil.

Primul apel comercial efectuat cu un telefon mobil a venit abia peste un deceniu. Atunci, telefoane mobile costau 4.000 de dolari, echivalentul a circa 10.000 de dolari in zilele noastre.

In anii care au urmat, telefoanele mobile au suferit modificari dramatice. In vreme ce dimensiunile si pretul au scazut, performantele au crescut, iar aceasta evolutie continua.

“Peste 20 de ani, telefonul va fi mult mai usor de utilizat decat cel din prezent. Telefonul va fi amplasat poate in ureche sau in spatele urechii sau chiar implantat sub piele si vei putea sa suni doar gandindu-te la asta”, a mai spus Martin Cooper.

Anul trecut, sase miliarde de oameni de pe mapamond detineau cel putin un telefon mobil, arata un raport recent al Organizatiei Natiunilor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Studiu: Numarul oamenilor care au telefon mobil e mai mare decat al celor care au acces la o toaleta