Antena Meniu Search
x

Studiu: O treime din produsele de peste comercializate in Europa sunt etichetate gresit

Carnea de vita nu e singura cu gust de frauda. Nici pestii din magazine nu sunt ceea ce par. O arata un studiu stiintific dat publicitatii. O treime dintre produsele de peste din Europa sunt etichetate gresit.

Vezi și

Practic oamenii platesc pesti din anumite specii si primesc exemplare din specii mult mai ieftine. Probleme nu sunt doar pe batranul continent, caracatita si-ar fi intins tentaculele in intreaga lume.

Puternic lovita de criza financiara, industria pestelui eticheteaza pestii ieftini drept specii superioare pentru a-i vinde la suprapret. O arata testele facute pe mai multe produse de peste, la laboratorul Eurofins din Hamburg.

In goana dupa profit, unii producatori isi inseala clientii cu buna stiinta. Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca 7% dintre pestii scumpi vanduti in magazine sunt, de fapt, pesti pangasius.

In Statele Unite, cifrele sunt si mai ingrijoratoare. O treime din produsele de peste sunt etichetate gresit, potrivit unui studiu.

Industria globala a pestelui produce anual sute de miliarde de dolari si este in continua crestere, sunt de parere expertii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Studiu: O treime din produsele de peste comercializate in Europa sunt etichetate gresit