Antena Meniu Search
x

SUA ajută Ucraina să-și reconstruiască infrastructura energetică. Peste 100 de generatoare au fost livrate în Kiev

Autoritățile din Kiev au primit sub formă de ajutor patru excavatoare și 130 de generatoare din SUA pentru a lupta împotriva întreruperilor de energie electrică, relatează Mediafax. Primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, a declarat că orașul "a primit utilaje și generatoare de la guvernul american pentru a opera unitățile cu cazane și stațiile de alimentare cu căldură".

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 16:55

SUA ajută Ucraina să-și reconstruiască infrastructura energetică. Peste 100 de generatoare au fost livrate în Kiev
SUA ajută Ucraina să-și reconstruiască infrastructura energetică. Peste 100 de generatoare au fost livrate în Kiev - Profimedia Images

Ucrainenii au primit utilaje și generatoare din Statele Unite ale Americii pentru a întări infrastructura energetică a orașului, pe fondul unor probleme majore în întreaga țară provocate de bombardamentele rusești. Primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, a declarat că orașul "a primit utilaje și generatoare de la guvernul american pentru a opera unitățile cu cazane și stațiile de alimentare cu căldură", potrivit CNN.

Proiectul de securitate energetică, condus de USAID, a livrat patru excavatoare și peste 130 de generatoare pentru a ajuta Ucraina să-și reconstruiască infrastructura energetică, a anunțat Klitschko pe Telegram. Excavatoarele "au fost deja livrate și vor fi puse în curând la lucru", a adăugat primarul.

11 kilometri de rețele de încălzire au fost avariate de atacurile cu rachete

Noile echipamente, vor permite autorităților "să efectueze rapid și eficient excavarea solului și, astfel, să accelereze efectuarea lucrărilor de urgență", a explicat primarul.

11 kilometri de rețele de încălzire avariate de atacurile cu rachete au fost înlocuite în acest an, a precizat Klitschko.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » SUA ajută Ucraina să-și reconstruiască infrastructura energetică. Peste 100 de generatoare au fost livrate în Kiev